Приказки от Бурса, Коня и Кападокия 2024

 • Варна
 • Бургас
 • Бурса
 • Коня
 • Ъхлара
 • КАПАДОКИЯ
 • Деринкую
 • Гьореме
 • Ючхисар
 • Аванос
 • Юргюп
 • Анкара
 • Истанбул
 • trip calendar icon 6 дена
 • trip bus icon С автобус
 • trip bb icon BB - нощувка и закуска
 • trip calendar icon 5 нощувки
 • trip people icon Организирано пътуване

ПРИКАЗКИ от БУРСА, КОНЯ И КАПАДОКИЯ

изпитана и обновена обиколна екскурзия

ДНЕВНИ ПРЕХОДИ по изключително богат маршрут:

Варна - Бурса – Коня – Ъхлара - КАПАДОКИЯ – Деринкую - Гьореме – Ючхисар - Аванос – Юргюп – Анкара – Истанбул

 

02.04 – 07.04.2024

14.05 – 19.05.2024

03.09 – 08.09.2024

29.10 – 03.11.2024

 

НОВО!! 6 дни – 5 нощувки със закуски

само препоръчани и изпитани хотели сертифицирани със Save tourism certificate

795 лв на човек в двойна/тройна стая

 

Елате с нас и нека заедно да изживеем вълшебна приказка в една много древна земя!

Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история!

Туристическа програма

 • Ден 1Варна – Бурса: ок. 616 км

  В 03:45ч. Ви очакваме заредени с добро настроение в гр. Варна - Катедрала. Тръгваме в 04:00ч.

  06:00-06:45ч. - Кратък престой в гр. Бургас - бензиностанция OMV (до хотел Мираж).

  Преминаваме ГКПП  Малко Търново/Дерекой. След което се отправяме към град Бурса - разположен на около 20 км от Мраморно море, в подножието на планината Улудаг, известна в миналото като Витински Олимп. В античността името на града е било Пруса, основан през 188/187 г. пр. Хр. от витинския цар Прусий I. От 74 г. е част от Римската империя. През византийско време е известен с термалните си извори, посещавани от императори, а днес е достъпен за много хора. През 1326 г. е превзет от османците и до 1368 г. е първа столица на новата държава. След опустошаването от монголите, Бурса преживява най-големия си разцвет при султан Мехмед I, който е погребан в града. Градът се намира на пътя на коприната и е много стар търговски център за коприна и копринени изделия. По време на Османската империя Бурса е доставяла коприна за османския двор и за всички европейски монарси, а и по цял свят.

  Ще разгледаме и старата част на Бурса започвайки от музея „Панорама 1326“ – най-големият панорамен музей в света. Сградата на музея е построена според най-последните изисквания на екологичната архитектура и принципите на енергийна ефективност. Експозицията представя превземането на Бурса от османците  в триизмерни картини в кръгов цикъл на 360 градуса. В 16 картини са описани 6-те султани, погребани в Бурса и превръщането на княжеството в световната държава.

  Следващата ни спирка е Крепостта и парка Топхане.  Укреплението на Бурса е разположено върху естествена височина, която затруднява подстъпите към нея.  Крепостната стена е дълга над 3 км и е имала 67 кули, от които до днес са запазени само 14. Укреплението има 5 порти, като най-известна е главната порта „Салтанат-капия” („Султанската порта”), наричана още „Хисар-капия” („Крепостната порта”).

  Тя води към историческия парк Топхане, от където се открива панорамна гледка към града.
  По време на византийската империя на това място функционира манастира „Св. Илия“. От него са се запазили само подовите мозайки. Днес в парка се намират гробниците на създателите на Османката държава. Султан Осман І е основателят на Османската империя, по чието име тя е била назовавана. Първоначално той е бил погребан в гробницата на  баща си Ертогрул, но след завоюването на Бурса са били пренесени в първата истинска столица на империята.

  Орхан е вторият османски султан, който превзема от византийците Бурса и градът става първата столица на империята. В парка се намира и историческата часовникова кула на Султан Абдул Азис.

  Посещение на Улу джамия. Най-голямата джамия на Бурса е построена от Султан Баязид I Светкавицата. Според легендата по време на битката при Никопол през 1396г. султан Баязид І обещал, че ако победи ще направи 20 джамии. След като удържал победата направил само една джамия, но с 20 купола за да бъде изпълнено обещанието. В ислямския свят тя заема 5 място по значение сред джамиите, в които мюсюлманите ходят на поклонение, като преди нея са джамиите в Мека, Медина, Йерусалим и Дамаск. 

  Няма как да пропуснем Коза Хан – пазарът на коприната и център на търговията с коприна от 1490г. Сградата разполага с 95 помещения, превърнати днес в мазагинчета за копринени шалове.

  Разбира се ще посетим и Зелената джамия и Зелената гробница - 5-ият владетел на Османската държава – Султан Мехмед I превръща Бурса в цветущ и красив град. Израз на просперитета на града е и комплексът, който той строи – джамия, гробница, медресе, кухня и пазар. Стените, пода и саркофазите на джамията и гробницата са великолепно украсени със зелени и тюркоазени глазирани плочи от Изник. Ето защо те се наричат „Зелената джамия“ и „Зеленото тюрбе“ (гробница). Управлението на Мехмед I маркира върха в развитието на Бурса.

  Комплексът е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Свободно време за покупка на сувенири от околните магазинчета и турско кафе в градината на комплекса.

  Продължаваме с разглеждане на квартал Джумалъкъзък (Cumalikizik) - Етнографски музей на открито, включващ над 270 исторически къщи. Те представят традиционната османска архитектура към края на 19 в. и началото на 20в. Районът е реставриран и отворен за посещение, като прилича изключително много на Арбанаси, Стария Пловдив или Велико Търново. Време е за настаняване в хотела. Нощуваме.

 • Ден 2Бурса – Коня: ок 500 км (закуска)

  Gunaydin или както вече знаем да се поздравяват местните за Добро утро!

  Продължаваме за гр. Коня. Градът на Суфите или дервишите – наричат ги „Мистиците на Исляма”.

  Историята на града е преминала през много възходи и падения, но най-голям архитектурен, политически и културен подем град Коня бележи, като столица на селджукските султани. Затова тук могат да се видят едни от най-големите шедьоври на Селджукската архитектура.

  Но безспорно, днес Коня е интригуваща туристическа дестинация най-вече, защото е люлката на танцуващите Дервиши! Хора от цял свят и от различни религии се стичат на поклонение в музея-мавзолей на Мевляна Джеляледдин Руми. Той е основателят на Ордена на танцуващите Дервиши – Мевляна, който и до днес е символ на хуманизъм, любов и толерантност, той е проява на разбиране, прошка и просветление. Кой знае, може би ако Руми беше наш съвременник, светът щеше да е едно малко по-добро, по-красиво и по-уютно място…

  Пристъпвайки в най-посещаваното място в Коня – Музеят на “Мевляна”, ще чуем флейтата Ней, най-важният инструмент, гласът на “голямата тайна”, обгръщаща света. Тя гори и изгаря и където и да се свири на нея, тя налага своята любов! Руми е вярвал, че музиката извисява душата и позволява да чуваме звуците, идващи от вратите на Рая.

  Заради ефектното изпълнение, носещо много послания и символика дори в облеклото, танцът наречен СЕМА, е познат повече като „танцуващи Дервиши“. Те и до днес са един от културните символи на Турция пред света. Заедно, ще чуем и уникалната беседа на нашия местен екскурзовод, който ще ни въведе в основите на суфизма, за да разберем неговата същност и идеология.

  Основната част на музея включва гробницата на Руми със саркофаг под зелен купол, покрит с брокат и бродирани в злато писания от Корана. Много лъскаво и красиво е всичко… В музея има артефакти от живота на Руми – музикални инструменти, дрехи, броеници, ръкописи. Има и отделен музей с восъчни фигури за живота и обучението на дервишите. Тук се намира и седефено ковчеже с косъм от брадата на Мохамед – казват, че докосвайки го си намисляш силно едно желание… (ок. 1час). Разглеждаме и красивата Алаадин Джами, датираща от 12 век, завършена в сирийски стил и разположена на най-високия, едноименен хълм в центъра на града, функциониращ като парк. (посещава се при възможност в зависимост от свободното време).

  Настаняваме се в хотела. Нощуваме.

 • Ден 3Коня - Кападокия: ок.280км (закуска)

  Закусваме и започваме днешният ден със страхотна програма! Отправяме се към КАПАДОКИЯ – „триъгълника“ между Невшехир, Аванос и Юргюп! Спирка за панорамна снимка над Ъхлара.

  Изведнъж отвсякъде ни обгръщат всевъзможни каменни образувания, убежища, скали, напоени с вяра и аскетизъм, и вековни препирни върху местност, осеяна с история, пресичана от търговски маршрути, отъпквани от копитата на хиляди кервани с камили. И въпреки това Кападокия изглежда, като къс от чужда планета, напълно извънземна с фантастичната си панорама – не случайно именно в долината Ъхлара, където ще ви отведем с нашия професионален гид, е снимана и част от сагата "Междузвездни войни".  Долината Ъхлара е каньон, образуван от течението на р.Мелендиз, която е прорязала пътя си през скалите и се оприличава на тази на р. Колорадо. В тази 14-километрова долина има 105 църкви и около 4000 къщи.

  Предстои ни да видим уникална забележителност на Кападокия – подземния град Деринкую, един от 36-те открити подземни градове. Подобно на общество от мистични хора-къртици, жителите на Централен Анадол са се впуснали на пътешествие към центъра на Земята, прокопавайки цял град на неизвестна дълбочина, неизвестно колко голям, неизвестно кога… Ако имате притеснения от тесни пространства, предценете добре, защото път наобратно няма – галериите са ниски и тесни, широки точно колкото един човек и няма как да се върнете назад. Иначе като повечето велики открития Деринкую е открит случайно. Според някои изчисления Деринкую се простира на 80м под повърхността (колкото 30-етажна сграда, обърната надолу. Общият брой на нивата в града все още не е известен... Коридори, тунели, стълбища, изсечени в скалата, водещи нагоре и надолу, по които вървите приведен, тъй като често те са с височина 1.50м., осветени само от една крушка, следват едни след други и водят до зали, стаи, складове, конюшни, изби, църква, училище. Тук могат да се видят и кухни, трапезарии, механи, вентилационни шахти, резервоари за вода и пр.; Деринкую дори разполагал с естествена подземна река, която да посрещне нуждите от вода на неговите жители.

  Надупчени от всякакви по размер отвори огромни скали, конусоподобни образувания, кули и гигантски гъби, на върха на които като по чудо се крепят шапки от по-твърд материал, обагрени в розово, оранжево, синьо, жълто и млечнобяло, променят своите цветове с всеки изминал час според ъгъла, под който падат лъчите на слънцето. И като че ли тази фантазия от камък не е достатъчна, човекът се е включил в дооформянето на пейзажа, като е копал, дълбал и извайвал податливия камък според своите нужди. Под този удивителен пейзаж хората прокопали подземни градове, спускайки се в недрата на земята със своите 10 етажа, неясно от кой и кога, а сред лунния пейзаж на повърхността християните намерили убежище от легионите на римляните, като издълбали малки килии, в които да се усамотят. Разходката сред тях бързо изчерпва прилагателните, но това не спира възхищението ни пред чудесата на природата и упоритостта на хората.

  Където и да спрете, ще се озовете пред грънчарска работилница, от която веднага ще изскочи човек и ще започне да ви кани… „Фатих сяда на колелото и започва да го върти, а в ръцете му е само буца глина… която за 10 минути се превръща в… "Може ли някой да познае?" "Шише." Той клати отрицателно глава: "Yok." След много опити се оказва, че това е "стомна за сълзи". "Ама много малка", подхвърля някой. И Фатих нравоучително обяснява – едно време, когато мъжете отивали войници, жените събирали сълзите си в такива стомни и когато се върнели, им показвали колко много са плакали; днес обаче модерните момичета не си дават много труд и не плачат толкова много, не успявали да напълнят шишетата и затова грънчарите започнали да правят по-малки, та дано ги напълнят… След като продукцията се изпече, се украсява от жените в семейството – майки, снахи, дъщери…“ Настаняваме се в хотела. 

  Програма по желание: 20:00 ч. – Посещение на автентичен ритуал на Дервиши - богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема (без включена вечеря и напитки). Нощуваме.

 • Ден 4Кападокия – Гьореме – Ючхисар - Юргюп : ок. 100км (закуска)

  Закусваме и се подготвяме за много вълнуващи моменти... За най-големите ентусиасти: 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце ще осъществим мечтата си - Полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не може да се опише с думи, само може да се изживее. Продължава около 45 – 50 минути и е по желание...

  След закуска ще се озовем в центъра на Кападокия – Гьореме, откъдето лесно може да стигнете до Зелве, съседната долина, която се намира само на няколко километра на север. Зелве е "визитната картичка" на областта, "столицата" на т.нар. Вълшебни комини - сред лозя и праскови се извисяват всевъзможни кули, стълбове, замъци – изумително зрелище за неподготвените, което пълни сетивата с такава скорост, че мозъкът не може да обработи необичайната информацията толкова бързо и отстрани, общо взето, изглеждате леко налудничаво, въртейки се на всички страни с фотоапарат в ръка, чудейки се кое да заснемете по-напред. Но не се притеснявайте – всички около вас изглеждат по същия начин. Тук може да посетите килията на св. Симеон, който прекарал целия си живот по средата на една каменна колона. Изкачването до помещението на сирийския отшелник от V век е истинско предизвикателство към волята и дава възможност да оцените мъжеството на първите християни от първа ръка.

  Ючхисар - селището е известно с умопомрачителната си цитадела, която се издига на най-високата точка на иначе равнинната Кападокия – 1345 м, и се вижда отвсякъде. Само срещу вход от няколко дребни лири ще научите, че вместо да докарват строителен материал и да търсят скъпоструващи каменоделци и зидари, коренните жители на Анадола решили, че е много по-лесно да издълбаят голямата скала и да я превърнат чрез мрежа от тунели, проходи и стълби в уникално защитно съоръжение - много по-евтино и функционално излиза да си направиш от скалата крепост, отколкото да я издигнеш. Днес много от тунелите са силно ерозирали и голяма част от тях са срутени, но по тези, които са останали, минавате през вътрешността й, следват стълби, които ви изкачват на върха, откъдето се открива спираща дъха гледка над цяла Кападокия. До 1950 г. тук все още са живеели хора, а и днес в много от скалните образувания, наречени комини, намиращи се в подножието на "скалния замък", могат да се видят жилища, на чиито прозорци е поставена алуминиева дограма, а на дупката по-долу – желязна врата. В тях е прокаран ток, има канализация, сателитната антена е изкарана отвън, а кабелът за интернет минава кой знае къде... Гледката от върха е величествена! В непосредствена близост до крепостта се намира работилница за изработване на бижута от полускъпоценните камъни, оникс и тюркоаз, която ще посетим...Разбира се, ще имаме време и за снимки на различни места, като долината на гълъбите, долината на камилата и много други.

  Но онова, което ще си отнесете от Земята на красивите коне, както е известна Кападокия, наред с керамиката, шарените стъклени чинии, бутилката бяло кападокийско вино и всякакви сувенири ще са най-вече красивите спомени и вярата в себе си, че трябва да отстоявате онова, в което вярвате, както са постъпвали първите християни, пък дори и то да се свежда само до това, че искате да посетите Кападокия! 

  Програма по желание: посещение на невероятен подземен ресторант с атрактивна фолклорна програма и напитки без лимит! Нощуваме.

   

 • Ден 5Кападокия – Анкара - Истанбул : ок. 700км (закуска )

  Закусваме и отпътуваме за Анкара - вторият по големина град в страната, разположен сред хълмиста местност в централната част на Анадолското плато.  По пътя ще посетим соленото езеро Туз - едно от трите най-големи езера на Р. Турция, чийто води лятото се изпаряват почти напълно и то се превръща в една огромна солена равнина. Ще намерим време и за обяд разбира се. След което ще разгледаме и Мавзолеят на Ататюрк - най-големият паметник, построен в годините на републиката!

  Продължаваме към мегаполиса, който ни очаква – Истанбул. Настаняваме се в хотела и вече можем с удоволствие „да се отпуснем“ във водите на величествения Босфор. Нощуваме.

 • Ден 6Истанбул – Бургас/Варна : ок. 500км (закуска )

  Закусваме в хотела и след това освобождаваме стаите.

  По Ваше желание на групата и при минимум 20 души:

  Разходка по Босфора - красота и романтика между два континента. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул! Преминаване под I-я междуконтинентален мост, свързващ Европа и Азия, покрай двореца „Долмабахче”, квартали като Бешикташ, Ортакьой, Арнавуткьой, Бебек и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, били някога дворци на султани и величия! Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек.. Ще започнем нашата разходка от Европейския бряг и ще се върнем обратно по Азиатския, наслаждавайки се на пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, различни религии на едно място!  Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите сараи в Истанбул и ще стигнем до един от най-романтичните и загaдъчни обекти на мегаполиса – „Къз Кулеси“! Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по палубите на кораба, да пийнете чашка турски чай или кафе, както и др. напитки.  Връщане на сушата. /около 2 ч./

  Следва: Посещение на „МОЛ ФОРУМ“ шопинг до припадък с безброй намаления на световно известните и местни марки.Отпътуваме за България.

  КРАЙ!

02.04.2024
Цени от 795 лв
Препоръчано
14.05.2024
Цени от 795 лв
Препоръчано
03.09.2024
Цени от 795 лв
Препоръчано
29.10.2024
Цени от 795 лв
Препоръчано

Цената включва

 • Комфортно пътуване без нощни преходи с турист. автобус (климатик, видеосистема);
 • Настаняването е само в изпитани и проверени 3*/4*/ хотели със закуски по цялата програма
 • 1 нощувка със закуска в хотел KERVANSARAY BURSA CITY 3* или подобен в Бурса - https://kervansaraybursacity.com/
 • 1 нощувка със закуска в хотел DUNDAR 4* или подобен в Коня - http://dundarotel.com/
 • 2 нощувка със закуска в хотел BURCUKAYA 4* или подобен в Кападокия - http://www.burcukayaotel.com.tr/
 • 1 нощувка със закуска в хотел NANDA 3* или подобен в Истанбул - http://www.hotelnanda.com.tr/
 • Пълно екскурзоводско обслужване и богати беседи от лицензиран местен екскурзовод на български език;
 • Посещение на град Коня и разходка из града;
 • В Кападокия - посещение на музея на открито в Гьореме, подземния град Деринкую, музеят под открито небе „Ючхисар” (входните такси за посочените обекти се заплащат допълнително);
 • Бонус: панорамна обиколка на Кападокия; посещение на Долината на гълъбите; посещение на Долината на камилата; посещение на Долината на отшелниците; посещение на винарска изба с дегустация на вина; посещение на грънчарско ателие за минерални сувенири; посещение на фабрика за кожени изделия с възможност за големи отстъпки (посещава се при възможност в зависимост от свободното време);
 • Панорамна обиколка на Анкара с посещение на Мавзолея на Ататюрк;
 • Водач - екскурзовод от фирмата организатор лично обслужване от турмениджърите на фирмата ТО;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” при ЗК Армеец за лица до 64г., включваща мед. разноски и репатриране до 10 000.00 EUR включително и мед. разноски и репатриране вследствие заболяване от COVID-19 до 5 000.00 EUR
 • Комплименти - турски лакомства и сувенири, изненади, речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;

Цената не включва

 • *Забележка: Туроператора си запазва правото при промяна в тарифата на ЗК Лев Инс АД / ЗК Армеец да коригира цената на медицинската застраховка.
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 65 год. до 84 год. – доплащане 3.00 лв./ден ; Лица над 84 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят копие от полицата.
 • Входните такси на посещаваните по програмата обекти – заплащат се задължително в турски лири;
 • Всички допълнителни мероприятия по желание;
 • ** Важно: Препоръчително е само да се заявят от България, но могат да се заплатят най-късно до влизането на турска територия. Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста;
 • Обяд - местна кухня от всеки район – около 100 лири / един  обяд/;
 • Напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер

 

Отпътувания при записани мин. 10 човека:

Доплащане - от *Добрич – 15 лв/човек, от Балчик – 20 лв/човек;

*** Oтпътуванията от посочените градове се потвърждават минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Варна/Бургас. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването

Цени на допълнителните екскурзии и входни такси по предварителната програма:

Входна такса за Музея на Мевляна в Коня – безплатно

Входна такса за музея под открито небе Гъореме в Кападокия – 190 т.л.

Входнa таксa за Крепостта Ючхисар в Кападокия – 50 т.л.

Входна такса за подземния град Деринкую в Кападокия – 450 т.л.

Посещение на Долината на отшелниците - 400 т.л.

Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия (няма включена вечеря и напитки) – 35 евро

Посещение на турска вечер с фолклорни танци ( включени напитки и ядки) – 35 евро

Полет с балон над Кападокия с включен трансфер, лека закуска, чаша шампанско, застраховка и сертификат от лизензирана местна компания – цена на място

Разходка по Босфора (мин. 20 човека) – 25 евро

*Цените на допълнителните мероприятия се определят непосредствено преди пътуването и могат да претърпят промени

Условия за записване:

- Внасяне на депозит от 30 % при сключване на договор за туристически пакет, в срок от 48 часа. Резервацията се счита за потвърдена след заплащането на депозита и получаване на подписан договор за туристически пакет в пет дневен срок. Пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите.

Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

Начин на плащане: банков път.

- Минимален брой за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени – 25 туриста.

- Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 20 дни преди датата на тръгване. В случай че липсва по-горе изложеното условие, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

 Анулационни срокове:

- Потребителят има право да се откаже до 7 дни от датата на записване и заплащане на депозита без да дължи неустойка.

- При анулация след доплащане на пълната сума – неустойките са съгласно договора за пътуване.

Важно:

 • Местата в автобуса са по реда на записване /сключване на договор/. Опция предни места: 2-ри и 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 40.00 лева на човек.
 • Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна – 300.00 лв.
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт / лична карта – 2 месеца от датата на пътуването
 • Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители. При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 ал. 1 от ЗТ за задължителна застраховка „Отговорност на Туроператор“ с полица № 13052410000350 / 24.04.2024 г. на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД, с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ № 67 А,, София, тел: 02 404 94 92  с валидност на действие от 01.06.2024 (00:00ч.) до 31.05.2025г. (24:00ч.) с лимит на отговорност 25 000 лева за всяко едно събитие и в агрегат за срока на застраховката.

 

 • При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България. В Истанбул е удобно да се закупи и местна валута от обменните бюра.
 • При посещение на джамиите в Турция е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони.
 • Автобусите, които се използват са основно марка Мерцедес, снабдени с климатик, видео, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

 

Бъдете здрави и пътувайте с нас!

Направи резервация
Цени от 795 лв
top offer Специална цена
Предстояща дата
02.04.2024
Виж дати и цени
Вашето лице за контакт
contact person v2
Радост Николова
+359 886 50 77 33

Viber / Whatsapp

Още екскурзии в Турция