Екскурзия Приказки от Черноморска Турция 2024

 • Варна
 • Бургас
 • Сафранболу
 • Самсун
 • Трабзон
 • Мачка
 • Амасия
 • Анакара
 • Ескишехир
 • и обратно
 • trip bb icon HB - закуска и вечеря
 • trip calendar icon 8 дена
 • trip bus icon С автобус
 • trip people icon Организирано пътуване

**АВТОРСКА ПРОГРАМА**

ПРИКАЗКИ от ЧЕРНОМОРСКА ТУРЦИЯ

Екскурзия за ценители и познавачи

с изключително богат и красив маршрут:

Варна/Бургас - САФРАНБОЛУ – САМСУН – ОРДУ – ГИРЕСУН – ТРАБЗОН – УЗУНГьОЛ – СЮРМЕНЕ – Манастир СУМЕЛА – АМАСИЯ ХАТУША – АНКАРА – ГОРДИОН - ЕСКИШЕХИР - Бургас/Варна

02.06 – 09.06.2024 - стоп продажби

08.09 – 15.09.2024

8 дни – 7  нощувки със закуски и вечери

само препоръчани и изпитани хотели

1299 лева на човек в двойна / тройна стая

при мин. 25 човека записани

 

Няма специфичен сезон, в който да посетите Karadeniz или турското Черноморие... Когато и да отидете в този регион, той ще Ви очарова със своята неподправена атмосфера, която е запазена не само в архитектурните забележителности, но и в самите хора... Веднага ще разберете предимствата на малките и невключени в традиционните туристически програми градове, съчетани перфектно в нашия маршрут, които очароват всеки със своите пъстри сергии, съхранени обичаи до днес, богата история, природна красота и безвремие. Елате с нас и нека заедно изживеем „Радостта от пътуването“. Каним ви на едно пътуване между миналото и настоящето, което няма да откриете другаде!

Туристическа програма

 • Ден 1Варна / Бургас – Юруккьой - Сафранболу: ок. 850 км (вечеря)

  Ок. 3:30ч. */ Ви очакваме заредени с добро настроение в гр. Варна на ул. „Антим" І до Археологическия музей. Отпътуване за гр. Бургас. Следва кратък престой по път и присъединяване на останалите гости от други градове на страната /бенз. OMV – хотел Мираж/. *точните часове на тръгване ще бъдат изпратени допълнително с информацията за отпътуване

  Преминаване на ГКПП Малко Търново или Лесово, според натовареността на движението. Кратка спирка за чай и кафе и „скок“ от Европа в Азия! Магистрални пътища – модерни, удобни и огромни!                            

  Пресичане на Босфора към Азия по най-новия висящ мост Явуз Селим Султан. Наречен е на името на султан Селим I. Широчината на моста е 59 м, а общата дължина 1875 м, от които основният отсек е дълъг 1408 м. Третият мост над Босфора е най-дългият комбиниран мост в света (автомагистрала и железен път), като се нарежда на 8-мо място по дължина сред висящите мостове на планетата.

  Продължаване през Азиатски Истанбул, редовни почивки и време за закуска по път.

  Пътуване към Сафранболу. Обяд по път.

  При възможност: Следва посещение на каньона Токалъ, изключително впечатляващо място със стръмните си брегове и стъклената тераса, построена над огромна пропаст с височина от над 80 метра, площ от 100 кв. м. и има капацитет да издържи – 400 души. Ще се почувствате, че ходите във въздуха! Тук снимките са повече от задължителни, а величието на природата е несравнимо..

  Очаква ни етнографското селище Юрук, изпълнено с автентични къщи от 18 век и тихи улички, разказващи историята на селото.

  Продължаване за Сафранболу или „градът на шафрана“ – най-китното анадолско градче! Уникален архитектурен резерват, включващ повече от 1000 недокоснати от времето къщи, кервансараи, хамами, джамии и чешми, построени преди 400 години + 200-годишна часовникова кула и часовник. Градът Сафранболу е бил и важен пункт по пътя на коприната към Истанбул.

  Сафранболу е град-музей, със своите калдъръмени улици, къщи на хълмове и естествена красота, доказателства за достойното му включване в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство от 1994 г.

  Свободно време за разходка по Копринената улица и чаршията. По-голяма част от центъра е превърнат в пешеходна зона и преминаването на коли е забранено.

  Сафранболу е градът производител на най-качественият шафран в света, откъдето произхожда и наименованието му. Растението, което освен като кулинарна подправка и оцветител, се използва за лечебни нужди и като уникално багрило в килимарството! Шафранът е известен, като една от най-скъпите подправки, затова в центъра на стария град е издигнат паметник на шафрана.

  Следва приятна пешеходна разходка в централната част на приказния град и сладка дегустация на чай от шафран!...

  Настанявяне в хотел в Сафранболу. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2Сафранболу –Кастамону – Бафра - Самсун: ок. 400 км (закуска и вечеря)

  Gunaydin или както вече знаем да се поздравяват местните за Добро утро!

  След закуска гордо се отправяме към град Самсун – „Зеницата на Черноморието” и родно място на Турската република. Тук на 19.05.1919 г. е пристигнал Мустафа Кемал Ататюрк с кораба Бъндарма и съмишлениците си, затова този ден се счита за начало на Кемалиската революция, а сега е национален празник, наречен ден на младежта.

  Разходка в приморския парк на града,  където е и макета на кораба на Ататюрк в морето до брега с восъчните фигури, които във воала на морската мъгла изглеждат досущ като истински.

  Самсун - градът на Амазонките! Сред забележителностите на града се откроява огромната статуя на Амазонката с два внушителни по размер лъва от двете й страни. Това впечатляващо произведение е показателно за уважението на турското общество към различни цивилизации, оставили следи в богатото минало на Анадола – хетската, гръцката, римската, византийската, османската. Но спираме с разказа до тук, останалото ще Ви очарова на място. Посещение на открития музей на Амазонките.

  Настанявяне в хотел в Самсун. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3Самсун – Орду – Гиресун – Трабзон/Мачка: ок. 325 км (закуска и вечеря)

  Gunaydin! След закуска отпътуване за друга перла по брега на Черно море – гр. Орду, наречен още столицата на лешниците, разположен по склоновете на хълма Бозтепе. Между Орду и Трабзон се събират 65% от лешниците в целия свят! Естествено  това е основния  поминък на хората в района. Лешниковите  храсти могат да се видят навсякъде – по склоновете на хълмовете, в малките пространства между блоковете, край пътя.

  Изкачване на хълма Бозтепе с лифт на височина от ок. 500 метра, откъдето се открива прекрасна гледка към красотите на провинцията и великолепието на морето. Торбички с лешници и отново на път.

  Продължаване за Гиресун. Град също с древно минало, възникнал още 2 век пр.Хр.  Римският пълководец Лукул изпратил от тук като дарове в Рим непознатите дотогава череши и  този вкусен плод дава името на града. Свободно време за обяд в града.

  Дойде и моментът, в който ще отпътуваме за Трабзон. Пътят често изчезва!.. Величествените Понтийски планини се допират в морето и издигат непреодолима стена. Стотици години те са бранили малката трапезундска държава от алчни пълчища. Ние ще ги пресечем през безброй шосейни тунели, някои с почти 4 километра дължина.

  Пристигане в Трабзон - в древността, столица на Византийската империя Трапезунд. Тя е най-дълголетната от трите гръцки държави, възникнали след превземането на Константинопол от кръстоносците през 1204г. Разглеждане на най-голямата забележителност в града - царската църква на трапезундските императори „Света София”. Посещение на имението Ататюрк, където се пише част от завещанието му.

  Тук ще имаме възможност да видим древната технология „филигран“, при която от тънка сребърна метална нишка се изработват невероятно красиви, подобни на нежна дантела финни бижута. Филигранното изкуство се състои от навиване, усукване или плетене на фини, гъвкави метални нишки и запояването им в точките им на контакт един с друг. Датира от 3000 г. пр. н. е. в Месопотамия и от 2500 г. пр. н.е. в Анадола. Филиграните са придимно бижута и аксесоари, които са изцяло ръчно изработени. Възможност за пазаруване.

  Настаняване в хотел в Трабзон/Мачка. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4Трабзон – Узун гьол – Сюрмене - Трабзон: ок. 160 км (закуска и вечеря)

  Gunaydin! След закуска отпътуване за приказното езоро - Узунгьол/ Uzungöl или в превод „дългото езеро“. То е естествен язовир на р. Халдизен в североизточна Турция. Благодарение на красивата природа е популярна туристическа дестинация. Узунгьол е селище с традиционни дървени къщи, модерни хотели, ресторанти и места за развлечение. Поради обилните дъждове районът около езерото е един от най-зелените райони на Турция. Околността е и популярна дестинация за туризъм и алпинизъм.

  Тръгваме за „ароматното“ градче Сюрмене. Посещение на фабрика за чай, където ще имаме възможност да изслушаме интересната история и да станем свидетели на начина на бране, сушене и обработка на чаените листенца, а после и така чаканата дегустация.  Покупката на чай е задължителна.

  След като сме дошли в Сюрмене не може да не си закупим и прочутия нож, с който се слави областта. За целта ще посетим ножарската фабрика "Сюрмене". Кратък престой и отпътуване за Трабзон. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5Трабзон – Амасия: ок. 450 км (закуска и вечеря

  Gunaydin! Закусваме и се отправяме към Манастирът Сумела или Богородица на черната скала, скрит високо в планините. Разположението му е величествено и неописуемо! Любимата на византийските императори света обител изглежда нереална и недостижима, кацнала на един скален ръб близо до небето, повече от 300 метра над белите бързеи на буйна планинска река! Само скалните зъбери стърчат над нея сред хаоса от зелени дървета и гранитни скали!

  Основният храм се намира в пещера с прекрасни фрески от прочутата трапезундска школа. Много императори са коронясани тук! За тях манастирът Богородица на черната скала е бил символ за стабилността на държавата. Включен в Списъка на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО! 

  Пътят се вие през живописно дефиле между зелени склонове, покрай буйна река, все по-високо и по-високо. Автобуса ни ще стигне донякъде и по-нагоре се продължава с микробусчета карани от виртуозни шофьори по опасно тесен планински път. С тях се стига до последната пътна площадка и оттам нататък с почивки и упоритост по стръмни каменни стълби, та чак до самия манастир. Но цялото усилие си струва - посреща ни величествена гледка на 1200 м.н.в. – огромни отвесни скали, сред които е построен манастира. Това е един от най-старите православни манастири в света. Създаден е в чест на Дева Мария или Черната богородица от Сумела през 4 в.сл.Хр. от двама свещеници. Те открили чудотворна икона на Богородица в една от планинските пещери и решили да построят храм на това място. През вековете манастира  много пъти е разрушаван и отново издиган.  Днешния си вид придобива  през 13 век по време на Трапезундската империя и Алексий III. Манастирският комплекс се състои от скална църква, няколко параклиса, кухни, монашески стаи, къща за гости, библиотека  и наблизо свещен извор почитан от православните християни.

  Следва Амасия - най-красивият и интересен град в Северна Турция! Според легендата той е основан от жените воини, амазонките и носи името на тяхна царица. Страбон разказва за огромната стръмна скала с непревземаема цитадела, надвесена над прекрасната река Ирис, сега Йешилърмак (Зелената река) и сгушения около нея град. Още през 302 год. пр.н.е. царете на Понт започнали да изсичат в канарата величествени гробници, сякаш за да бдят над своята столица и след смъртта си. Правили го почти 300 години, докато последният от династията Митридат VI се осмелил да окаже съпротива на непобедимите римски легиони в похода им през Анатолия. Направил го яростно, но неуспешно!...

  Амасия предлага още много забележителности. Тук османските принцове тренирали тънкостите на владетелския занаят като губернатори. Бюстовете им на крайбрежната улица пазят спомена за тези времена. Бъдещите султани са оставили богато наследство от великолепни сгради. Най-изящният шедьовър сред тях е джамията на Баязид II. Но истинският шок е в градината на Археологическия музей. Сред паметници от хетски времена в тюрбето на селджукски емир лежат невероятно добре запазени мумии на монголски аристократи от XIIIв. Потомците на Чингис хан също са властвали в този приказен град. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Амасия.

 • Ден 6Амасия – Хатуша – Анкара: ок. 450 км (закуска и вечеря)

  Gunaydin! Подготвяме се за много вълнуващи моменти...  

  Отпътуване за Боазкале или славна Хатуша, гордата столица на хетите, една от най-мистериозните цивилизации (1800-1200 години пр.н.е.). Пристигнали вероятно от Балканския полуостров, хетите бързо се превърнали в супер силата на тогавашна Анатолия, а и на целия Близък Изток. Властта им се разпростряла чак до далечен Вавилон и скоро те дръзнали да воюват дори с великия фараон Рамзес II! Войната им с Египет завършила с първия мирен договор в историята на човечеството! В наши дни копие от него е изложено в централата на ООН в Ню Йорк!

  Разглеждане на руините в древния град - каменните лъвове и сфинксове, бдящи пред царските порти; масивния зелен камък във формата на куб, подарък за знатен хетски младоженец от Рамзес II, най-почитания египетски фараон! И днес дарът продължава да стои сред развалините на Великия храм на Тешуба, бога на бурите! Видното място,  където е поставен преди повече от 3200 години; ритуалния тунел при портата на сфинкса, през който са минавали религиозните процесии, водени от царя и царицата, които били и върховни жрец и жрица; скалното светилище в Язълъкая с надписите от клинопис и релефи на 12-те божества от подземния свят с конусовидни шапки и мечове с форма на сърп или в буквален превод „Изписаната скала“ и още много други! В Списъка на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО!

  Отпътуване за Анкара - вторият по големина град в страната, разположен в централната част на Анадолското плато, в сърцето на Мала Азия. Разглеждане забележителностите на града: Мавзолея на Ататюрк - най-големият паметник, строен в продължение на девет години, носещ името на основателя на новата турска Република - Кемал Ататюрк, разположен на площ от 750 000 м2 и изключително богатият Музей на Анадолските цивилизации („Европейски музей за 1997г.”), запазил артефакти с вековно значение!

  Настаняване в хотел в Анкара. Вечеря и нощувка.

   

 • Ден 7Анкара – Гордион – Ескишехир: ок. 350 км (закуска и вечеря)

  Gunaydin! След закуска се отправяме към Гордион, столицата на древна или още „Златна“ Фригия, и на митичния цар Мидас, намиращ се близо до град Полатлъ в окръг Анкара.

  Фригийците са тракийско племе, което идва от Балканите в Анадола след разпада на хетската империя около 1200-ната година пр.н.е. и се настанява в района на днешна Анкара. Фригийската държава укрепва в кратки срокове и започва да разширява границите си. Владетелят Гордий построява столицата на държавата с името Гордий.

  Богатство се събира трудно по честен начин, даже много трудно! Искат се доста усилия и умения, предприемчивост, а защо не и дарба? Фригите определено са били изключителни хора. По времето, когато Гърция се намира в тъмния си период държавата им се радва на невероятен разцвет. Докато южните ни съседи са живели в сламени колиби, фригите са издигали масивни сгради, украсени изящно с мозайка и мрамор, имали са мебели, на чиято изящност и египтяните са завиждали, притежавали са толкова много злато, че това е станало причина да бъдат създадени легенди. Някои са вярвали, че тракийския цар Мидас е в състояние да превърне в самородно злато всичко, до което се докоснел!

  Около 4 века по-късно един велик завоевател посетил Гордион. Целта на Александър Македонски била Гордиевият възел, който никой не можел да развърже. Великият пълководец също не успял и го разсякъл с меча си. Това обаче се оказало съвсем достатъчно и му помогнало да завладее цяла Азия, чак до Индия! А за какъв възел става дума, ще разберете само, ако посетите това място...

  Близо до град Гордий са открити стотици, пълни с богати дарове надгробни могили. Под тях се намират дървени гробници затрупани с пръст. Гробницата на Мидас е най-старата дървена гробница в света. Близо до нея се намира музеят, който ще посетим. Откритите при разкопките експонати се излагат в Музея на Анадолските Цивилизации в Анкара, който също е обект от нашата програма само след броени часове. Тук се намира и макет на главата на цар Мидас!

  Пристигане в Ескишехир – един от най-хубавите съвременни турски градове! Автобусна обиколка и пешеходна разходка. Настаняване.

  Ескишехир /в превод от турски „Стария град“/ е модерен турски град в Анадолската част, построен по европейски образец, превърнал се в едно от любимите места за туризъм в Турция! Mного голям индустриален център - произвежда се от дребна бяла техника, до самолети, с два университета, единият, от които е Анадолският университет. Тук можете да отпиете силно турско кафе, да хапнете традиционни сладкиши и да се повозите на гондола. През града живописно се вие река Порсук, която му придава особено очарование! Невероятно красив и подреден град, а хората са някак различни... Навсякъде ще срещнете усмихнати, красиво облечени млади хора и много, много учтиви!

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 8Ескишехир – Варна: ок. 750км (закуска)

  Gunaydin! Закусваме в хотела и след това освобождаваме стаите.

  Отпътуваме за България. Пристигане вечерта, заредени с много емоции и впечатления.

  КРАЙ!

02.06.2024
Цени от 1299 лв
Ранни резервации
08.09.2024
Цени от 1299 лв
Ранни резервации

Цената включва

- Комфортно пътуване с турски лицензиран туристически автобус;

- Настаняване в изпитани и проверени 3*+ / 4* хотели със закуски и вечери по цялата програма: 1 в Сафранболу, 1 в Самсун, 1 в Мачка, 1 в Трабзон, 1 в Амасия, 1 в Анкара и 1 в Ескишехир;

 • Пълно екскурзоводско обслужване и богати беседи от лицензиран местен; екскурзовод на български език;
 • Екскурзионна програма в Сафранболу;
 • Стъклената тераса в Токалъ – (входна такса – 60 т. лири);
 • Екскурзионна програма в Самсун и посещение на парка на Амазонките (входна такса – 50 т. лири) ;
 • Изкачване с лифт на Бозтепе и обратно в Орду (такса за лифт – 200 т. лири);
 • Манастира Сюмела – 800 TL за манастира, 60 TL за минибус, защото няма друг превоз до там;
 • Екскурзионна програма в Трабзон;
 • Екскурзионна програма в Амасия и посещение на скални гробници (входна такса 100 т. лири), Археологически музей – 140 т. лири;
 • Екскурзионна програма в Хатуша и столицата на хетите (входна такса – 140 т. лири);
 • Екскурзионна програма в Гордион – гробницата на крал Мидас (входна такса – 100 т. лири);
 • Панорамна обиколка на Анкара с посещение на Мавзолея на Ататюрк и Музея на Анадолските цивилизации (входна такса – 420 т. лири);
 • През цялото време богати беседи с много интересна информация на бълг. език;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 64 г. с покритие 10 000 евро ден при ЗК Лев Инс АД / ЗК Армеец;
 • Комплименти - турски лакомства и сувенири, изненади, речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;

Цената не включва

 • Доплащане за единична стая - 325 лева;
 • Дете от 06.00г. – 11.99 .г с 2 ма възрастни в стая - на запитване
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 65 г. до 84 г. с покритие 10 000 евро – доплащане по 3,00 лв / на ден при ЗК Лев Инс АД / ЗК Армеец;
 • *Забележка: Туроператора си запазва правото при промяна в тарифата на ЗК да коригира цената на медицинската застраховка.
 • Входните такси на посещаваните по програмата обекти – заплащат се задължително в турски лири;
 • Всички допълнителни мероприятия по желание;

** Важно: Препоръчително е само да се заявят от България, но могат да се заплатят най-късно до влизането на турска територия. Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста;

 • Обяд - местна  кухня от всеки район – около 650 лири / един  обяд/;
 • Напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер
 • Стъклената тераса в Токалъ – (входна такса – 60 т. лири);
 • Екскурзионна програма в Самсун и посещение на парка на Амазонките (входна такса – 50 т. лири);
 • Изкачване с лифт на Бозтепе и обратно в Орду (такса за лифт – 200 т. лири);
 • Манастира Сюмела – 700 TL, 60 TL за микробус, защото няма друг превоз до там;
 • Екскурзионна програма в Амасия и посещение на скални гробници (входна такса 100 т. лири), Археологически музей – 140 т. лири, Музей на принцовете – 50 т. лири, Музей на здравето – 50 т. лири;
 • Екскурзионна програма в Хатуша и столицата на хетите (входна такса – 100 т. лири);
 • Екскурзионна програма в Гордион – гробницата на крал Мидас (входна такса – 100 т. лири);
 • Панорамна обиколка на Анкара с посещение на Мавзолея на Ататюрк и Музея на Анадолските цивилизации (входна такса – 420 т. лири);
 • ** Таксите се заплащат по желание и на място. Цените са валидни към юни 2024г
 • Внасяне на депозит от 40 % при сключване на договор за туристически пакет, в срок от 48 часа. Резервацията се счита за потвърдена след заплащането на депозита и получаване на подписан договор за туристически пакет в пет дневен срок. Пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите. Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване. Начин на плащане: банков път.
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени – 25 туриста.
 • Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 20 дни преди датата на тръгване. В случай че липсва по-горе изложеното условие, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

 

Анулационни срокове:

- Потребителят има право да се откаже до 7 дни от датата на записване и заплащане на депозита без да дължи неустойка, ако не е закупен самолетен билет или е предплатен хотел. При закупени такива се спазва политиката на авиокомпанията/хотела.

- При анулация след доплащане на пълната сума – неустойките са съгласно договора за пътуване.

- При отказ в последния момент по други причини, освен гореизброените, клиентът заплаща  направените разходи до момента – например при закупени самолетни билети, платени хотели,  всички други разходи

 

Важно:

 • Местата в автобуса са по реда на записване /сключване на договор/. Опция предни места: 2-ри и 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 100.00 лева на човек.
 • Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна – 500.00 лв.
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или валидна лична карта;
 • Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители. При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 ал. 1 от ЗТ за задължителна застраховка „Отговорност на Туроператор“ с полица № 130524100000350 / 24.04.2024 г. на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД, с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ № 67 А,, София, тел: 02 404 94 92  с валидност на действие от 01.06.2024 (00:00ч.) до 31.05.2025г. (24:00ч.) с лимит на отговорност 25 000 лева за всяко едно събитие и в агрегат за срока на застраховката.

Полезна информация:

 • При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България.
 • При посещение на джамиите в Турция е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони.
 • Посещенията на подземните градове не се препоръчва за хора с дихателни, кардиологични проблеми и клаустрофобия. Тези клиенти, които не желаят да влизат, могат да изчакат групата отвън, където има кафенета, сувенирни магазини и пр. За посещението на подземните градове трябва да имате топъл пуловер или друга подобна дреха и удобни ниски обувки, които не се хлъзгат.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Сетра и други, снабдени с климатик, видео, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

Бъдете здрави и пътувайте с нас!

Направи резервация
Цени от 1299 лв
top offer Топ оферта
Предстояща дата
08.09.2024
Виж дати и цени
Вашето лице за контакт
contact person v2
Радост Николова
+359 886 50 77 33

Viber / Whatsapp

Още екскурзии в Турция