Три любими дестинации за лятна почивка ще отворят скоро

Лято Почивка Гърция Италия Испания
Със затоплянето на времето и наближаването на лятото все повече си мечтаем за море, слънчеви почивки и любимите си плажни дестинации. На много места в Европа и по света остават в сила редица ограничения заради новия коронавирус - задължителна карантина, вечерен час, затворени заведения. 
Три от любимите на българите места за лятна почивка обявиха кога и при какви условия ще отворят. Макар все още да има много неясноти, лятото започва да се очертава, ако обичате да прекарвате отпуската си в Гърция, Италия или Испания. 
Вижте какво е известно за отварянето на границите за туристи към момента и имайте предвид, че ранните резервации тази година повече от всеки друг път имат смисъл. 
Италия
Италианският министър-председател Марио Драги заяви, че очаква туризмът в Италия да може да бъде възобновен в средата на май, когато пътуването между регионите бъде отворено. Страната обяви намерението си да използва общоевропейския здравен паспорт за придвижване на туристите в страната, но все още няма подробности относно конкретните правила за влизане на чужденци в Италия.
Страната на пицата и хубавото вино ви липсва?
Гърция
Официалното откриване на сезона в Гърция е насрочено за 15 май, макар че немалко българи пътуваха до южната ни съседка и по великденските празници.
От 3 май кафенетата и ресторантите в страната отвориха за пръв път след 6 месеца на затворени врати.
Испания
Испания обяви, че през юни ще отвори границите си за туристи, които имат цифрови сертификати за Ковид-19. През май на летищата в страната започват тестове за пропусквателен режим с този тип документ. Сертификатът удостоверява дали пътникът има поставена ваксина, изкарал е болестта в близките месеци или си е направил PCR тест и предстои да бъде въведен за целия ЕС.
Страната се надява да е ваксинирала 70% от възрастното население до края на лятото.