Почивкa в Шарм Ел Шейх с полет от София - хотел SIERRA SHARM EL SHEIKH 5*

 • София
 • Шарм Ел Шейх
 • trip calendar icon 7 нощувки
 • trip bb icon All inclusive
 • trip airplane icon Със самолет
 • trip people icon Организирано пътуване

Всички, които искат да се насладят на слънчевите лъчи и фин пясък могат да се отдадат на луксозна почивка Шарм Ел Шейх в Египет. Курортът е построен специално с туристическа цел и е сред най-предпочитаните в света. Няма две мнения, че времето е отлично за плаж още през февруари. Това е прекрасна новина за онези, които копнеят да се сдобият с естествен тен още в началото на годината.

Шарм Ел Шейх е чудесен както за семейни почивки, така и за романтична ваканция с половинката. Морският град може да се похвали с дълги плажни ивици, красиви пейзажи и климат мечта за плажуващите. Той омайва със сламените чадърчета и типичната египетска атмосфера.

Петзвездните хотели са безкомпромисни по отношение на качеството. Ресторантите са с богато меню, което предоставя избор между местна кухня и интернационална такава.

Туристическа програма

 • Ден 1София - Летище Шарм ел Шейх

  Среща на Летище София Терминал 1 за директен чартърен полет до Шарм ел Шейх изпълняван от авиокомпания Holiday Europe. Посрещане на място от фирмата партньор,трансфер от летището и настаняване в избрания хотел. Настаняване,свободно време иинформационна среща с българския представител на туроператора, вечеря и нощувка.

 • Ден 2Шарм ел Шейх

  Закуска и информационна среща с българския представител на туроператора.

  Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане:

  Манастир Света Екатерина и Дахаб - Посещение на най-стария действащ християнски храм в света „Св.Екатерина” / IV век/, разположен в подножието на свещената планина на Мойсей, както и Дахаб – малко градче на 80 км. от Шарм ел Шейх, населяван предимно от местни жители.Тръгване от хотела около 06.00ч. Пристигане в манастира около 10.00ч. Посещение на манастира, където се намират мощите на Света Екатерина, Горящия храст и Кладенеца на Мойсей. Възможност да разгледате музея към манастира (не е включено в цената), в който се съхраняват ценни колекции от ръкописи от ранния етап нахристиянството, уникални старинни икони, както и вещите на Света Екатерина. Отпътуване за Дахаб. Обяд в местен ресторант (без напитки) и разходка из градчето.Отпътуване за Шарм Ел Шейх. Връщане в хотела късно следобед. Цената включватранспорт с комфортен автобус, посещение на манастира „Св. Екатерина”,входна такса за национален резерват Св. Екатерина, обяд в местен ресторант в Дахаб без включени напитки, екскурзовод на руски английски език или български език. Цената не включвавходна такса за музея в манастира Света Екатерина – 3 евро.

  Вечерен Сити тур на Шарм ел Шейх - Вечерна обзорна обиколка на курорта Шарм ел Шейх и посещения на най-важните места площада на Мира, най-голямата коптска християнаска църква, главната джамия в града, Наама Бей, Стария квартал и пазар, посещение на магазин за парфюми и маслаЦената включватранспорт с комфортен автобус, посещение на посочените обекти, екскурзовод на български език.

 • Ден 3Шарм ел Шейх - Кайро

  Закуска.

  Свободно време за плаж и забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане:

  КАЙРО /САМОЛЕТ/– столицата на Египет и посещение на пирамидите - Невероятно пътуване до мегаполиса Кайро -столицата на Египет. Тръгване от хотела около 04.00ч. и вътрешен полет до Кайро. Разглеждане на Световно известните Пирамиди, величествения Сфинкс и музея на Кайро, където са намират повече от 120 хиляди безценни експоната и залата на Тутанкамон. Обяд. Връщане вечерта в хотела около 21:00ч. Цената включвадвупосочен самолетен билет за вътрешен полет Шарм ел Шейх Кайро; входни такси на посещаваните обекти; транспорт с комфортен автобус за обиколките в Кайро, посещение на комплекса на Пирамидите и Сфинкса и Националния музей в Кайро, обяд без включени напитки, водач представител на туроператора, екскурзовод в музейните обекти на руски английски език или превод на български език.

  КАЙРО /АВТОБУС/– столицата на Египет и посещение на пирамидите - Невероятно пътуване до мегаполиса Кайро - столицата на Египет. Разглеждане на Световно известните Пирамиди, величествения Сфинкс и музея на Кайро, където са намират повече от 120 хиляди безценни експоната и залата на Тутанкамон. Вечерен круиз по река Нил свключена вечеря и програма, ще се насладите на красивия нощен Кайро. Нощувка на кораба и Закуска. Обяд. Цената включва: входни такси на посещаваните обекти; транспорт с комфортен автобус, посещение на комплекса на Пирамидите и Сфинкса и Националния музей в Кайро, обяд без включени напитки, нощувка и закуска на круизен кораб в Кайро, вечерен круиз по река Нил с включена вечеря и програма, водач представител на туроператора, екскурзовод в музейните обекти на руски / английски език или превод на български език.

 • Ден 4Шарм ел Шейх - Петра

  Закуска.

  Свободно време за плаж и забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане:

  Петра (Йордания)- столица на набатеите - Разположена е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Отпътуване от хотела около 02:00 за нощен преход до границата с Йордания, след това пътуване с кораб в Червено море до пристанището в Акаба и от там с автобус до ПетраНепознат на западния свят в продължение на стотици годинирозовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. През 1985 г. Петра е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКОЕкскурзията е целодневна, предлага се със самолет или с ферибот. Връщане в хотела късно вечерта.Цената включвадвупосочен билет за кораба до Йордания; входни такси на посещаваните обекти; транспорт с комфортен автобус в Египет и Йордания, посещение на Петра, обяд без включени напитки, водач представител на туроператора, екскурзовод в музейните обекти на руски английски език или превод на български език.

 • Ден 5Шарм ел Шейх - Йерусалим

  Закуска.

  Свободно време за плаж и забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане:

  Йерусалим - ще имате възможност да посетите вечните исторически забележителности като: Маслиновата гора в Гетсиманската градина, от където се открива прекрасна гледка към Стария град и Купола на скалата; Стената на плача -най-почитаната и свята част на града е еврпейската, където могат да се видят много поклонници; Виа Долороса скръбният път, пътят на страданието, последният земен път на Христос към Голгота. Виа Долороса днес е една малка тясна уличка в стария Йерусалим, по която е минал с кръстния си товар Иисус Христос към мястото на разпятието; Витлеем -посещение на една от най-старите църкви в света, построена на мястото на раждането на Христос, почитана като светилище на последователите на християнството и исляма. Връщане в хотела късно вечерата. Цената включвавходни такси на посещаваните обекти; транспорт с комфортен автобус в Египет и Израел, посещение на Йерусалим, входна виза за Израел, обяд без включени напитки, водач представител на туроператора, екскурзовод в музейните обекти на руски английски език или превод на български език.

  Сафари - насладете се на вълнуващо сафари в Синайската пустинята. Отпътуване от хотела в 15:00ч. до АТВ центъра и запознаване с инструкциите за безопасност.Ще карате бъги, ще се качите на камила, ще наблюдавате залеза, ще посетите бедуините коренните жители на Синайския полуостров, вечеря и шоу програма. Не е включена „рафатка” /шал/и очилаЦената включватрансфери, каране на бъги/единично или двойно/, яздене на камила, посещение на бедуинското селище, вечеря без включени напитки и шоу програма, инструктор – водач на бъги.

 • Ден 6Шарм ел Шейх

  Закуска.

  Свободно време за плаж и забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане:

  Национален парк Рас Мохамед - Трансфер отхотела около 08:00ч. и посещение на един от най-известните подводни резервати - природен парк Рас Мохамед с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби, където можем да се насладим на уникалните творения на Природата и да видим едновременно и двата залива -Суецки и Акаба. Възможност за плуване сред едни от най-красивите рифове на Червено море. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Посещение на Синайската пустиня. Връщане в хотела късно следобед. Цената включва: транспорт с комфортен автобус, обяд, плаж шнорхелинг от брега / без включени очила + плавници + шнорхел/, входна такса за природен парк Рас Мохамед, водач представител на туроператора

  Екскурзия "Всичко в едно" - трансфер от хотела около 08:00ч. Сафари в Синайската пусниня и разходка из красивите каньони в района. Ще имате възможност дакарате бъги в пустинята, или да яздите камила. Обяд и морска разходка с яхта ивъзможност за шнорхелинг в красивите и чисти води на Червено море. Ще имате панорамна гледка към 4 - ри държави –Египет, Йордания, Израел и Саудитска Арабия. Връщане в хотела късно следобед. Цената включва: транспорт с комфортен автобус, джип сафари в пустинята, обяд, морска разходка с яхта, плаж шнорхелинг от брега /без включени очила + плавници + шнорхел/, каране на бъги, яздене на камили, водач представител на туроператора.

  Площад СОХО - "SOHO Square" - най-новият и модерен район за развлечение в Близкия Изток – магазини, заведения, барове, боулинг, развлечения за деца, пеещ фонтан, ледена пързалка, боулинги още много... Време да се разходите вечер с приятели и да разпуснете с чаша чай или коктейл, докато се любувате на фонтана и светлините. Цената включва: Безплатни трансфери от хотелите; *допълнително се заплаща пожелание консумация в заведение на площада -наргиле, по 1 безплатна безалкохолна напитка, кафе/ чай, сладолед, филм за Египет.

 • Ден 7Шарм ел Шейх

  Закуска.

  Свободно време за плаж и забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане:

  ЛУКСОР /САМОЛЕТ/- Древната столица на Египет - тръгване от хотела около 04.00ч. и вътрешен полет до Луксор. Посещение на древната столица на Египет – Тива и разглеждане на Алеята на сфинксовете, Долината на царете, Величествения храм на единствената жена фараон Хатшепсут, колосите на Мемнонвъзможностза разходка страдиционна египетскалодка по река Нил, Най-големия религиозен храм в света Карнак и храма на Луксор. Обяд. Връщане вечерта в хотела около 21:00ч. Цената включвадвупосочен самолетен билет за вътрешен полет Шарм ел Шейх Луксор; входни такси на посещаваните обекти; транспорт с комфортен автобус за обиколките в Кайро, посещение на комплекса на Долината на царете, храма на Луксор и Карнак, храма на Хатшепсут, обяд без включени напитки, водач представител на туроператора, екскурзовод в музейните обекти на руски английски език или превод на български език. 

  Разходка с лодка с прозрачно, стъклено дъно из Червено море – Sea Scope - Трансфер от хотела около 10:00 ч. до пристанището. Качване на кораба. Разходката трае около час и половина. Спирки на най-красивите места с най-хубавите рифове, където ще можете да видите безброй риби и други морски обитатели и да се насладите на уникалния подводен свят на Червено море дори и да не можете да плувате. Цената включва:билет за лодката, трансфери

 • Ден 8Щарм ел Шейх

  Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер за летището и полет от Шарм ел Шейх за София.

  *Програмата и изпълнението ѝ са примерни.Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Шарм ел Шейх.

  *Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на провежданите екскурзии по програмата

STANDARD ROOM
Цени от 1108 лв
Топ оферта

Цената включва

 • Самолетни билети София - Шарм Ел Шейх - София с чартърен полет;
 • 20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг
 • Пътнически и летищни такси
 • 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел
 • Трансфери летище -хотел -летище
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance)
 • Представител на туроператора с български език за целия престой

Цената не включва

 • Допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Шарм ел Шейх)
 • Виза – 25$ при пристигане на летище, 30$ след пристигане от туроператора / нужна е виза единственопри напускане на територията на област Южен Синай /
 • Бакшиши $ 5, в Египет е прието да се дават бакшиш.
 • Горивна такса
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро /10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Цените са валидни за български граждани.
 • Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване

Допълнителни екскурзии:

 • Екскурзия до манастира "Света Екатерина" и Дахаб65 € възрастен / 3€ дете до 12 год. възраст
 • Еднодневна екскурзиядо Йордания Петра / ферибот до и от Акаба в Йордания/: 310 € възрастен / 285 € дете до 12 год. възраст
 • Екскурзия до пригоден парк Рас Мохамед с автобус: 65 € възрастен / 30 € дете до 12 год. възраст 
 • Еднодневна екскурзия до Йерусалим160 € възрастен / 160 € дете до 12 год. възраст
 • Екскурзия до Кайро със самолет /1 ден/: 280 € възрастен / 260 € дете до 12 год. възраст
 • Екскурзия до Кайро с автобус /2 дни/: 160 € възрастен / 100 € дете до 12 год. възраст 
 • Екскурзия до Луксор със самолет: 290 € възрастен / 260 € дете до 12 год. възраст
 • Сити тур на Шарм ел Шейх: 10 € възрастен / 5 € дете до 12 год. възраст 
 • Разходка с лодка с прозрачно, стъклено дъно из Червено море Sea Scope55 € възрастен / 35 € дете до 12 год. възраст
 • Екскурзия "Всичко в едно": 90 € възрастен / 45 € дете до 12 год. възраст 
 • Сафари : 80 € двойно/ 60 € единично
 • Площад СОХО – БЕЗПЛАТНО; с консумация: 10 възрастен / 10 дете до 12 год. възраст

Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и други.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:

 • Авансово плащане от 50 % депозит на човек при записване;
 • Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване

2. Необходими данни за всички пътуващи:

 • Три имена на латиница по международен паспорт;
 • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
 • Номер на паспорт и дата на валидност;

*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни!

3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от  цената на пътуването. 
- Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
- Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Обменният курс използван за изчисляване на програмата е EUR/USD e 1.18.
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Шарм Ел Шейк  са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците. 

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Важно: За Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.
     
Забележка: Посочените цени са ексклузивни за обявения период. 

Минимален брой за осъществяване на програмата – 100
 
Необходими документи:
международен паспорт
няма визови, санитарни или други специфични изисквания

Важна информация:

За пътуване до Египет се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.

Направи резервация
Цени от 1108 лв
top offer Топ оферта
Предстояща дата
30.09.2020
Виж дати и цени
Вашето лице за контакт
contact person v2
Радост Николова
+359 886 50 77 33

Viber / Whatsapp

Още почивки в Египет