Истанбул - Приказка без край 2023 с 3 нощувки от *Добрич, Варна и Бургас

 • Варна
 • Бяла
 • Обзор
 • Св. Влас
 • Слънчев бряг
 • Поморие
 • Бургас
 • Истанбул
 • и обратно
 • trip calendar icon 4 дена
 • trip people icon Организирано пътуване
 • trip bus icon С автобус
 • trip bb icon BB - нощувка и закуска

*Авторска бутик програма с традиции*

„Приказка без край, която не може да бъде разказана с думи!“

 

Дневни преходи от: Добрич, Варна, Бяла, Обзор, Св. Влас, Слънчев бряг, Поморие и Бургас

маршрут: Добрич/Варна (други градове) –Истанбул – Варна/Добрич (други градове)

 

ОТНОВО и САМО за ВАС нашите клиенти:

ЕКСКЛУЗИВНИ и ГАРАНТИРАНИ

хотели 3*+/4* в район ЛАЛЕЛИ

изпитани и проверени с идеална локация

4 дни – 3 нощувки със закуски

 

СПЕЦИАЛНА цена от 335 лв на човек в двойна / тройна стая

 

НОВО!! Възможност за посещение на пътуващата изложба с реплики на съкровищата на Тутанкамон в район Флория.

НОВО!! Цветният район Балат – скритото кътче на Истанбул

НОВО!! площад Таксим, булевард Истиклял и кулата Галата

НОВО!! Добре дошли в АЗИЯ: Дворецът „БЕЙЛЯРБЕЙ – лятната резиденция на султаните и Двореца Кючюксу

 

от Нас за Вас:

Богата пешеходна обиколка на историческия център на мегаполиса

българската желязна църква „Св. Стефан“

Посещение на храма Света София

Посещение на Египетския пазар

кожена фабрика

МОЛ FORUM ISTANBUL

 

Изживейте своята приказка с нас в градът на царете и царят на градовете!!!

Непокорен, разнолик, град, в който се влюбваш от пръв поглед, но започваш да обичаш едва след като го опознаеш...Магия за цял живот... Това е ИСТАНБУЛ!

„Изпълнен с контрасти, но въпреки това създава онази особена атмосфера, която ме кара винаги да се връщам, да искам още и още от него, и да го обичам...“

Туристическа програма

 • Ден 1България - Истанбул / 495км

  Очакваме Ви заредени с добро настроение за отпътуване рано сутрин от Добрич /Стоматология/, Варна /Катедрала/, Бургас /ОМВ на х-л Мираж. *часът и мястото на тръгване се уточняват два дни преди екскурзията и се изпращат на всички туристи.

  Редовни почивки по път. Преминаване на ГКПП Малко Търново/Дерекьой, според натовареността на движението. Кратка спирка за чай и кафе преди пристигане в мегаполиса – ок. 14:00ч.

  Ще преминем през „старото и новото“ или историческите квартали на Истанбул - Чаталджа, Бююкчекмедже, Бейликдюзю, „Българският” квартал Авджилар, модерните Флория с крайбрежната ивица, „плажът на Ататюрк“, Йешилкьой – мястото на Сан Стефанският договор, чисто новата линия на метрото Мармарай, свързващо Европа и Азия, както и по „стъпките“ на прочутият Ориент Експрес!

  По Ваше желание: „Истанбул Аквариум или пътуващата изложба с реплики на съкровищата на Тутанкамон с МОЛ Флория“ / Кожен магазин / По път ще посетим най-големият Аквариум в мегаполиса с МОЛ Флория, отворен през лятото на 2011 г., той представлява една уникална комбинация от 16 различни региона в света. Ще прекосим морета и океани от зала в зала, ще се запознаем с изключително богатото разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, от най-големите до най-малките, ще минем през Антарктида, за да докоснем ледената кула и ще стигнем чак до Тропическата гора, където ни очакват нейните чудатости и малко дъжд...

  или

  По Ваше желание: Уникална възможност да се посети пътуващата изложба с реплики на съкровищата на Тутанкамон в район Флория, която ще бъде в Истанбул само до май 2024г, включена в програмата! * вход на място

  Останалите няма да скучаят, в Истанбул това е невъзможно! Амфитеатрално разположените тераси на ресторантите и заведенията от различен тип са най-подходящото място да поседнете за обяд или да отпиете от турското кафе с локумче, чай, домашно приготвената лимонада, а „черешката на тортата“ е един от най-прочутите десерти в турската кухня – „Казандиби“, за който няма да споделяме от сега тайната съставка! Разбира се, шопингът няма нужда от представяне – луксозни магазини на световноизвестни и местни марки. Свободно време. /ок. 2 часа/

  Продължаваме нашата обиколка към на квартала „Зейтинбурну“ – меката на кожените изделия! Ценителите могат да се сдобият с наистина стилни и висококачествени изделия на супер атрактивни цени и със специални отстъпки. Свят изпълнен с разнообразие от модели на палта, якета, елеци, чанти, портфейли, колани и много др. само от естествена кожа! Ревюто и почерпката с чай са тяхна запазена марка.

  Настаняваме се в хотела около 17:30ч.

   

 • Ден 2Истанбул

  Gunaydin или както вече знаем да се поздравяват местните за добро утро. Закуска.

  По Ваше желание: площад Султанахмет – пешеходна обиколка/БОНУС: Света София / Водохранилището Йеребетан сарнъджъ / Цветните квартали на Истанбул – Фенер и Балат: Вселенската Православна патриаршия / Небостъргачът „САПФИР“ - Истанбулският „Манхатън“ / Ориенталска вечер на яхта по Босфора с музикална шоу програма

  08:15ч. отпътуване от хотела. Бонус посещение за цялата група: пешеходна разходка - покрай Капалъ Чаршъ, византийската колона Чемберлиташ и разглеждане на площад Султанахмед, с професионален гид и беседа на бълг. Език.

  Площадът е сърцето на история, култура и цивилизации, свидетел на императори и султани! Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск – или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона – символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера.

  Ок. 10:00ч. Очаква ни „Света София” - най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още „Храмът на Божествената премъдрост,“ тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, след това в музей и днес отново със статут на джамия, но все толкова очарователна и заслужаваща нашето внимание! За посещението на „Св. София“ е нужно жените да носят кърпи или шалове. БЕЗПЛАТНО ПОСЕЩЕНИЕ с лицензиран екскурзовод!

  По Ваше желание: Ок.12:30ч. Следва посещение на водохранилището Йеребетан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е "Потъналият палат". Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключително свеж и чист. В "Йеребатан сарнъджъ" има и кладенец на желанията, в който според поверието, ако хвърлиш монета и си пожелаеш нещо, то непременно ще се сбъдне. (около 40 мин.)

  По Ваше желание: Ок. 13:30ч. Цветните квартали на Истанбул - Фенер и Балат

  Ще имаме удоволствието и да се срещнем с домът на Вселенския патриарх Вартоломей I – Вселенската Православна патриаршия, съществуваща в града от 330г. Там се съхраняват много безценни реликви, които ще запазим в тайна, за да се видят на място.

  В близост се намира и известната Гръцка мъжка гимназия, която впечатлява с красивата си тъмно червена структура и е едно от малкото останали гръцки православни училища в Истанбул. Основана през 1454г. училището обучава децата на видни гръцки и български семейства по време на Османската империя. Днес училището по закон прилага пълна турска учебна програма, но също така се продължава преподаването и на гръцки по някои предмети.

  Разходката продължава с очарованието на цветните квартали Балат и Фенер, който те пленява с ярки нюанси, а следите от еврейски, арменски, православни и турски общности, разкриват пълното му с истории минало. През 20-те години на XX век, когато повечето евреи напускат Балат, целият този мултикултурен характер изчезва. През 60-те и 70-те години, голяма част от гръцката общност също напуска и след това съдбата на това място е забрава, която го превръща в един от най-бедните квартали на Истанбул. През 2003 г. обаче по проект на Юнеско голяма част от сградите се реставрират, включват района в списъка си с обекти със световно културно наследство и го правят едно от местата, които привличат много посетители, в търсене на перфектната снимка и емоционален момент. Колоритни кафенета, малки „vintage“ и „hand-made“ магазинчета и ателиета започват да отварят врати и да вдъхват нов живот на мястото.

  Освен шарените къщи, всички изброени магически места, има и още много интересни такива, с които ще ви срещнем. Да не губим повече време, да побързаме да станем част от това вълшебно приключение!

  По Ваше желание:  Ок. 15:00 ч. небостъргача „Сапфир” и SkyRIDE 4D - изумителна симулация на полет с хеликоптер над цял Истанбул. Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция – небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилища, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Ще се изкачим на последния етаж до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „Sky RIDE” 4D – изключително реална симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Приятен полет!

   По Ваше желание: 19:30ч.  Среща пред хотела обявен за сборен пункт. Вечерта продължава с „Ориенталска вечер на яхта по Босфора“ – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни и ориенталски  танци, ритуалът на Дервишите, танци и много забава. Вечеря с богато меню: ордьовър с мезета, сезонна салата, предястие, основно ястие с гарнитура – прясна риба, пилешко месо или кюфтенца, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш. На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки до 23:30ч!

 • Ден 3Истанбул

  Gunaydin или както вече знаем да се поздравяват местните за добро утро. Закуска.                           

  По Ваше желание: Златният дворец „Долмабахче“/ площад Таксим, булевард Истиклял и кулата Галата / Добре дошли в АЗИЯ: Дворецът „БЕЙЛЯРБЕЙ – лятната резиденция на султаните и Двореца Кючюксу / Вечеря в рибен ресторант на Златния рог

  08:15ч. Отпътуване с автобуса за всички, които имат мероприятия през конкретния ден. За останалите – свободно време.

  Ок. 09:30ч. Следва посещение на султанският дворец „Долмабахче“ (Dolmabahce palace) - невероятно красив, пищен и помпозен, дворецът е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с която може да се опише „градината“( на турски „bahce“ е градина) наречена Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е изработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури – истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора. (около 2 часа)

  Уточнение: за тези, които нямат посещение на Дворецът „Долмабахче“, а имат следващо мероприятие - изчакваме заедно на брега на Босфора в градините на двореца с часовниковата кула в кафенето – пресен чай, ароматно кафе и богат избор от ястия и великолепни турски десерти.

  По Ваше желание:  площад Таксим, булевард Истиклял и кулата Галата. Място за разходки, за хапване, заведения, хотели и магазини от различен тип – от винтидж предмети и музикални инструменти до скъпи бутици за дрехи. Има също и художествени галерии, кина, театри, библиотеки, кафенета, нощни клубове с жива музика, сладкарници и ресторанти. Място с младежки дух и младежки желания. Шумно и многолюдно като почти всяко място в Истанбул, но си има собствена атмосфера и по-различен дух.

  Следва: екскурзията „Добре дошли в Азия“. Посещение на двореца „Бейлербей“, построен по време на управлението на султан Абдул Азиз. Над пет хил. работници и четири години са били нужни за издигането на двореца край Босфора. Султанският дворец „Бейлербей“ е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. През годините изящният дворец е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски Необароков стил. Архитекти на сградата са братята Балян от арменски произход. Те успяват да придадат на зданието специфичния ориенталски стил.

  И така продължаваме към Двореца Кючюксу - летен дворец в Истанбул, използван от султаните на Османската империя по време на кратки пътувания из окръга или по време на лов.
  Това е малка триетажна сграда, направена в стил барок. Дизайнът му фантастично съчетава традиционните турски мотиви с европейските.
  Особен колорит на двореца придава дърворезбата, която украсява сградата отвън. Фонтанът, разположен в градината, както и стълбите, е направен в бароков стил.
  През 1944 г. е превърнат в музей, който все още привлича много внимание на посетителите и туристите с превъзходната си дърворезба, килими, кристални полилеи и камини.

  По Ваше желание: 20:00ч. – След като сме се освежили сме готови за нови предизвикателства и едно от тях е: Вечеря в рибен ресторант на Златния Рог със спираща дъха гледка под моста Галата...Магията продължава! Ще имаме възможност да се насладим на богатото меню, специално подбрано от нашите домакини и приготвено с много любов, а именно: няколко вида мезета, салата, калмари, прясна риба по избор (в Турция няма замразена риба!) - ципура, лаврак или според сезона, десерт, обикновено свежи и вкусни плодове и за настроение жива музика.

 • Ден 4Истанбул - България / 495 км

  Закуска в хотела. Освобождаване на стаите от цялата група. 09:00ч. отпътуване.

  Разходка по Босфора с гледка към KIZ KULESI или Кулата на девицата / БОНУС: посещение на Египетския пазар / БОНУС: Посещение на българската желязна църквата Св. Стефан / МОЛ STARCITY OUTLET

  08:00ч. Отпътуване с автобуса за всички, които имат мероприятия през конкретния ден. За останалите – свободно време.

  По Ваше желание: Круизът по Босфора - красота и романтика между два континента. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул! Преминаване под I-я междуконтинентален мост, свързващ Европа и Азия, покрай двореца „Долмабахче”, квартали като Бешикташ, Ортакьой, Арнавуткьой, Бебек и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, били някога дворци на султани и величия! Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек. Ще започнем нашата разходка от Европейския бряг и ще се върнем обратно по Азиатския, наслаждавайки се на пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, различни религии на едно място!

  Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите сараи в Истанбул и ще стигнем до един от най-романтичните и загaдъчни обекти на мегаполиса – „Къз Кулеси“! Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по палубите на кораба, да пийнете чашка турски чай или кафе, както и др. освежаващи напитки. Връщане на сушата. /ок. 2 часа/

  Следва: Посещение на удивителния пазар за подправките  построен през 1664, като част от Йени джамия (Нова джамия) известен на турски език, както като Mısır Çarşısı, така и като "египетски пазар".  Свободно време за покупки /ок.1 час/.

  Следва: Предстои ни дългоочакваната среща с една от светините за всички българи и един от най-красивите православни храмове в света – „Желязната“ църква, с позлатен купол, открита отново след цели 7г. ремонт и труд на над 40 строители и реставратори  – СВЕТИ СТЕФАН! Изглежда изумително с белите си мраморни дворове, с чешмата в тях и прекрасната орнаментика отвън и отвътре.

  Следва: Посещение на „Mall STARCITY OUTLET“ – раят за шопинг маниаците! Разнообразие от качествени маркови магазини аутлети – турски и международни, колекции с най-новите модни тенденции, безброй намаления и забавления. Трансфер /задължителен – 5 евро/ (ок. 2 часа)

  *Уточнение: По желание във всички молове можете да закупите баклава, локум, турски сладки, ядки, перилни препарати и много др. на изгодни цени в Хипермаркет МИГРОС или подобни.

  Ок. 16:00ч. Отпътуване за България. Късно пристигане в Бургас/ Варна на същите места, от където е отпътувала групата.       

14.12.2023
Цени от 335 лв
Топ оферта

Цената включва

 • Пътуване без нощни преходи с комфортни автобуси за международен пътнически превоз;
 • Настаняване в изпитани и проверени хотели с идеална локация, 3 нощувки, 3 закуски;
 • „Новото и старото“- преминаване през историческите и новите, модерни квартали на Истанбул;
 • Посещение на една от най-добрите кожени фабрики в мегаполиса - супер цени и качество;
 • Посещение на българската желязна църква Свети Стефан;
 • Пешеходна обиколка на старата част на Истанбул - площадът Султанахмет, Синята Джамия, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II с лицензиран гид на бълг. език;
 • Посещение на храма СВЕТА СОФИЯ;
 • Посещение на пазара на подправките "Mısır Çarşısı"
 • Лицензиран екскурзовод от България, турмениджъри на фирмата ТО и обслужване от местни професионални гидове;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро при ЗК Армеец;
 • Турски лакомства, много изненади и подаръци, речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;

 

Цената не включва

 • Туроператора си запазва правото при промяна в тарифата на ЗК Лев Инс АД да коригира цената на медицинската застраховка;
 • Туроператорът предлага сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ с COVID-19 покритие до 3 дни от резервиране и заплащане на тур. пакет срещу доплащане, като цената на застраховката варира от 1,5% - 2,7% от цената на пакетната услуга. За повече информация, моля попитайте при записване;
 • Всички допълнителни мероприятия по желание.

Те могат да се заявят и заплатят, както при записване и сключване на договор за организирано пътуване, така и по време на пътуване до влизане на територията на Р. Турция.  Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста;

 • Разходи от личен характер.

Отпътувания при записани мин. 15 човека:

 • Отпътуване от Провадия - 15 лв. на човек за двете посоки
 • Отпътуване от Добрич - 20 лв. на човек за двете посоки
 • Отпътуване от Балчик - 20 лв. на човек за двете посоки
 • Отпътуване от Шумен - 40 лв. на човек за двете посоки
 • Отпътуване от Разград - 50 лв. на човек за двете посоки

*** Oтпътуванията от посочените градове се потвърждават минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Варна/Бургас. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването.

Екскурзии по желание за групи и БЕЗ ЗАВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ПРИ ЗАПИСВАНЕ НА МЯСТО:

- Аквариум Флория с 5D кино и МОЛ Флория - 650 турски лири; за деца до 11,99г –  600 турски лири  *Цената включва – входна такса и самостоятелно разглеждане на аквариума; *цена към октомври 202г.

- Пътуващата изложба с реплики на съкровищата на Тутанкамон и МОЛ Флория - 550 турски лири; *Цената включва – входна такса и самостоятелно разглеждане на изложбата.

 - Водохранилището „Йеребатан“ - 30 евро; за деца /7- 12г./ – 27 евро деца до 7 г. – безплатно *Цената включва:  входна такса и екскурзоводска беседа на български език;

- Цветните квартали на Истанбул - Фенер и Балат:  Вселенската Православна патриаршия, Гръцката мъжка гимназия и район Фенер - 15 евро,   *Цената включва - транспорт, пълно екскурзоводско обслужване на български език;

- „Сапфир” и SkyRIDE 4D“ - 35 евро; за деца /7- 12г./ – 30 евро , деца до 7г – 25 евро *Цената на екскурзията включва – транспорт до небостъргача и обратно, както и входни такси за панорамната площадка и виртуален полет над мегаполиса, пълно екскурзоводско обслужване;

- площад Таксим, булевард Истиклял и кулата Галата - 15 евро * Цената включва: транспорт, пълно екскурзоводско обслужване на български език;

- Ориенталска вечер на яхта по Босфора“ – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни и ориенталски танци, ритуалът на Дервишите, танци и много забава. Меню: ордьовър с няколко вида мезета, сезонна салата, предястие, основно ястие с гарнитура – прясна риба, пилешко месо или кюфтенца, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш, неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки!  - 45 евро; за деца /7- 12г./ – 40 евро за деца до 7 г. – на запитване; *Цената включва: двупосочен трансфер от/до хотела, горепосоченото меню, шоу програма + дискотека, обслужване от Турмениджърите на фирмата;

- Султанския дворец „Долмабахче”  - 40 евро; за деца /7- 12г./ – 35 евро деца под 7г. – 30 евро *Цената включва:  транспорт, входна такса /без харема/ и екскурзоводска беседа на български език;

- „Добре дошли в Азия“ - екскурзия с посещение на дворецът Бейлербей  - 35 евро; за деца /7- 12г./ – 25 евро за деца до 7г. – 15 евро  *Цената на екскурзията включва - трансфер с автобус, входен билет за Двореца „Бейлербей“, район Аташехир, пълно екскурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български език;

- Вечеря в рибен ресторант на Златния рог - 25 евро; за деца до 12 г. специално детско меню – 20 евро (напитките се заплащат допълнително); *Цената включва – транспорт от/до ресторанта и вечеря;

- „Круиз по Босфора“ - 25 евро; за деца /7- 12г./ – 20 евро деца под 7г. – 15 евро *Цената включва:  транспорт до пристанището, наем на самостоятелен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, морска разходка по Европейския и Азиатския бряг на мегаполиса и екскурзоводска беседа на български език;

- Посещение MOL STARCITY OUTLET, задължителен трансфер5 евро; *Цената включва – транспорт

- Наем на слушалки на ден – 80 т.л./ човек

Доплащане - от *Добрич – 20 лв/човек, от *Балчик – 20 лв/човек;

*Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите, съобразяване с трафика в Истанбул или по независещи от организатора причини. **Цените подлежат на препотвърждение.

Условия за записване:

- Внасяне на депозит от 30 % при сключване на договор за туристически пакет, в срок от 48 часа. Резервацията се счита за потвърдена след заплащането на депозита и получаване на подписан договор за туристически пакет в пет дневен срок. Пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите.

- Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

- Начин на плащане: банков път.

- Минимален брой за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени – 40 туриста.

- Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване. В случай че липсва по-горе изложеното условие, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Важно:

 • Местата в автобуса са по реда на записване /сключване на договор/. Опция предни места: 2-ри и 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лв на човек.
 • Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна – 100.00 лв.
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта– 2 месеца от датата на пътуването
 • Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители. При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 ал. 1 от ЗТ за задължителна застраховка „Отговорност на Туроператор“ с полица № 13062210000733 / 31.03.2022 г. на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД, с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ № 67 А,, София, тел: 02 404 94 92  с валидност на действие от 01.06.2022 (00:00ч.) до 31.05.2023г. (24:00ч.) с лимит на отговорност 25 000 лева за всяко едно събитие и в агрегат за срока на застраховката.

 • При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България. В Истанбул е удобно да се закупи и местна валута от обменните бюра.
 • При посещение на джамиите в Турция е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони.
 • Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Сетра, Волво, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Актуалната информация при пътуване към 01.01.2023г.:

Република Турция:
НЕ СЕ ИЗИСКВА представяне цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (PCR тест или Antigen тест).
Република България:
НЕ СЕ ИЗИСКВА представяне цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (PCR тест или Antigen тест).

Бъдете здрави и пътувайте с нас!

Направи резервация
Цени от 335 лв
Гореща оферта
Предстояща дата
14.12.2023
Виж дати и цени
Вашето лице за контакт
contact person v2
Радост Николова
+359 886 50 77 33

Viber / Whatsapp

Още екскурзии в Турция