Истанбул - Приказка без край 2022 с 3 нощувки от Силистра, Русе, Разград, Търговище и Шумен

 • Силистра
 • Русе
 • Разград
 • Търговище
 • Шумен
 • Истанбул
 • и обратно
 • trip bb icon BB - нощувка и закуска
 • trip calendar icon 4 дена
 • trip bus icon С автобус
 • trip people icon Организирано пътуване

*Авторска бутик програма с традиции*

„Приказка без край, която не може да бъде разказана с думи!“

 

Дневни преходи от: Силистра, Русе, Разград, Търговище и Шумен

маршрут: Силистра (други градове) –Истанбул – Силистра (други градове)

 

ОТНОВО и САМО за ВАС нашите клиенти:

ЕКСКЛУЗИВНИ и ГАРАНТИРАНИ

хотели 3*+/4* в район ЛАЛЕЛИ

изпитани и проверени с идеална локация

4 дни – 3 нощувки със закуски

Цени от 285 лв на човек

 

НОВО!! Перлите от византийската епоха: новооткритият дворец „Текфур“; църквата с аязмо "Св. Богородица Влахерна"

НОВО!! Цветният район Балат – скритото кътче на Истанбул

НОВО!! Възможност за посещение на Принцовите острови

НОВО!! площад Таксим, булевард Истиклял и кулата Галата

НОВО!!  Пеещите фонтани Watergarden

 

от Нас за Вас:

Богата пешеходна обиколка на историческия център на мегаполиса

българската желязна църква „Св. Стефан“

Посещение на храма Света София

Посещение на Египетския пазар

кожена фабрика

„МЕГА Аутлет „Венеция“

 

Изживейте своята приказка с нас в градът на царете и царят на градовете!!!

Непокорен, разнолик, град, в който се влюбваш от пръв поглед, но започваш да обичаш едва след като го опознаеш...Магия за цял живот... Това е ИСТАНБУЛ!

„Изпълнен с контрасти, но въпреки това създава онази особена атмосфера, която ме кара винаги да се връщам, да искам още и още от него, и да го обичам...“

Туристическа програма

 • Ден 1Силистра - Русе - Разград - Търговище - Шумен - Истанбул

  Очакваме Ви заредени с добро настроение за отпътуване рано сутрин от  04:00 ч. от Силистра /бензиностанция SHELL/, 05:30 ч. от Русе /бензиностанция ОМV/, 06:30 ч от Разград / бензиностанция SHELL /, 07:15 ч. от Търговище /бензиностанция ОМV /, 07:45 ч. от Шумен /5-ти километър/’ *часът и мястото на тръгване се уточняват два дни преди екскурзията и се изпращат на всички туристи.

  Редовни почивки по път. Преминаване на ГКПП Лесово/Хамзабейли, според натовареността на движението. Кратка спирка за чай и кафе преди пристигане в мегаполиса – ок. 14:00ч.

  Ще преминем през „старото и новото“ или историческите квартали на Истанбул - Чаталджа, Бююкчекмедже, Бейликдюзю, „Българският” квартал Авджилар, модерните Флория с крайбрежната ивица, „плажът на Ататюрк“, Йешилкьой – мястото на Сан Стефанският договор, чисто новата линия на метрото Мармарай, свързващо Европа и Азия, както и по „стъпките“ на прочутият Ориент Експрес!

  По Ваше желание: „Истанбул Аквариум с МОЛ Флория“ / Кожен магазин / пеещите фонтани Watergarden По път ще посетим най-големият Аквариум в мегаполиса с МОЛ Флория, отворен през лятото на 2011 г., той представлява една уникална комбинация от 16 различни региона в света. Ще прекосим морета и океани от зала в зала, ще се запознаем с изключително богатото разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, от най-големите до най-малките, ще минем през Антарктида, за да докоснем ледената кула и ще стигнем чак до Тропическата гора, където ни очакват нейните чудатости и малко дъжд...

  Останалите няма да скучаят, в Истанбул това е невъзможно! Амфитеатрално разположените тераси на ресторантите и заведенията от различен тип са най-подходящото място да поседнете за обяд или да отпиете от турското кафе с локумче, чай, домашно приготвената лимонада, а „черешката на тортата“ е един от най-прочутите десерти в турската кухня – „Казандиби“, за който няма да споделяме от сега тайната съставка! Разбира се, шопингът няма нужда от представяне – луксозни магазини на световноизвестни и местни марки. Свободно време. /ок. 2 часа/

  Продължаваме нашата обиколка към на квартала „Зейтинбурну“ – меката на кожените изделия! Ценителите могат да се сдобият с наистина стилни и висококачествени изделия на супер атрактивни цени и със специални отстъпки. Свят изпълнен с разнообразие от модели на палта, якета, елеци, чанти, портфейли, колани и много др. само от естествена кожа! Ревюто и почерпката с чай са тяхна запазена марка.

  Настаняваме се в хотела около 17:30ч.

  Следва: Пеещите фонтани Watergarden - една от най-новите атракции в мегаполиса! Очаква ни едно впечатляващо представление от вода, музика и огън! Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за "най-големият“ в Европа. Ресторанти и кафенета, улици, пълни с вкусотии, кина, театри и концертни зали, зелени паркове и още много повече в сърцето на район Аташехир.

 • Ден 2Истанбул

  Gunaydin или както вече знаем да се поздравяват местните за добро утро. Закуска.

  По Ваше желание: площад Султанахмет – пешеходна обиколка / БОНУС: Света София / Перлите от византийската епоха: новооткритият дворец „Текфур“, Вселенската Православна патриаршия; Балат  и Фенер/ Небостъргачът „САПФИР“ - Истанбулският „Манхатън“ / площад Таксим, булевард Истиклял и кулата Галата/ Ориенталска вечер на яхта по Босфора с музикална шоу програма

  08:15ч. отпътуване от хотела. Бонус посещение за цялата група: пешеходна разходка - покрай Капалъ Чаршъ, византийската колона Чемберлиташ и разглеждане на площад Султанахмед, с професионален гид и беседа на бълг. Език.

  Площадът е сърцето на история, култура и цивилизации, свидетел на императори и султани! Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск – или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона – символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера.

  Ок. 10:00ч. Очаква ни „Света София” - най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още „Храмът на Божествената премъдрост,“ тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, след това в музей и днес отново със статут на джамия, но все толкова очарователна и заслужаваща нашето внимание! За посещението на „Св. София“ е нужно жените да носят кърпи или шалове. БЕЗПЛАТНО ПОСЕЩЕНИЕ с лицензиран екскурзовод!

  По Ваше желание: Ок. 11:30ч. Перлите от византийската епоха. Екскурзията започва с влизане пеша през втората по значимост порта в стените на Константинопол. Портата на Хариус (Едирнекапъ), през която султан Мехмет II влиза триумфално в града след превземането му. В близост се намира джамията на Михримах (отвън), в превод „Нежността на новата луна“, единствената дъщеря на султан Сюлейман Великолепни, за която ще ви разкажем приказна легенда.

  Ще се насладим на единствения оцелял и реставриран византийски дворец Текфур. Дворецът на Багренородния (на Порфирогента) или както е наричан още от местните Текфур-сарай (дворецът на християнския владетел) е построен в края на ХІІІ – нач. на ХІVв. за резиденция на Константин Палеолог – син на император Михаил VІІІ Палеолог. Сградата се намира между външните и вътрешните крепостни стени в северозападния край на града и е била част от представителните постройки на Влахернския дворцов комплекс.

  Ще имаме удоволствието и да се срещнем с домът на Вселенския патриарх Вартоломей I – Вселенската Православна патриаршия, съществуваща в града от 330г. Там се съхраняват много безценни реликви, които ще запазим в тайна, за да се видят на място.

  В близост се намира и известната Гръцка мъжка гимназия, която впечатлява с красивата си тъмно червена структура и е едно от малкото останали гръцки православни училища в Истанбул. Основана през 1454г. училището обучава децата на видни гръцки и български семейства по време на Османската империя. Днес училището по закон прилага пълна турска учебна програма, но също така се продължава преподаването и на гръцки по някои предмети.

  Разходката продължава с очарованието на цветните квартали Балат и Фенер, който те пленява с ярки нюанси, а следите от еврейски, арменски, православни и турски общности, разкриват пълното му с истории минало. През 20-те години на XX век, когато повечето евреи напускат Балат, целият този мултикултурен характер изчезва. През 60-те и 70-те години, голяма част от гръцката общност също напуска и след това съдбата на това място е забрава, която го превръща в един от най-бедните квартали на Истанбул. През 2003 г. обаче по проект на Юнеско голяма част от сградите се реставрират, включват района в списъка си с обекти със световно културно наследство и го правят едно от местата, които привличат много посетители, в търсене на перфектната снимка и емоционален момент. Колоритни кафенета, малки „vintage“ и „hand-made“ магазинчета и ателиета започват да отварят врати и да вдъхват нов живот на мястото.

  Екскурзията завършва с посещение на църквата с аязмо "Св. Богородица Влахерна". До превземането на Константинопол от османците черквата е съхранявала чудотворната икона, одеждата и пояса на света Богородица от Йерусалим. Най-важната особеност на тази църква е, че тя е единствена християнска църква в света, която извършва литургията си в ден петък! Причината за това е, че е възникнала в резултат на 140-годишна легенда, която ще запазим да разкажем на място. Днес посетителите могат да вземат вода от аязмото в църквата.

  Освен шарените къщи, всички изброени магически места, има и още много интересни такива, с които ще ви срещнем. Да не губим повече време, да побързаме да станем част от това вълшебно приключение!

  По Ваше желание:  Ок. 15:00 ч. небостъргача „Сапфир” и SkyRIDE 4D - изумителна симулация на полет с хеликоптер над цял Истанбул. Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция – небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилища, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Ще се изкачим на последния етаж до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „Sky RIDE” 4D – изключително реална симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Приятен полет!

  или

  По Ваше желание:  площад Таксим, булевард Истиклял и кулата Галата. Място за разходки, за хапване, заведения, хотели и магазини от различен тип – от винтидж предмети и музикални инструменти до скъпи бутици за дрехи. Има също и художествени галерии, кина, театри, библиотеки, кафенета, нощни клубове с жива музика, сладкарници и ресторанти. Място с младежки дух и младежки желания. Шумно и многолюдно като почти всяко място в Истанбул, но си има собствена атмосфера и по-различен дух.

  По Ваше желание: 19:30ч.  Среща пред хотела обявен за сборен пункт. Вечерта продължава с „Ориенталска вечер на яхта по Босфора“ – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни и ориенталски  танци, ритуалът на Дервишите, танци и много забава. Вечеря с богато меню: ордьовър с мезета, сезонна салата, предястие, основно ястие с гарнитура – прясна риба, пилешко месо или кюфтенца, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш. На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки до 23:30ч!

 • Ден 3Истанбул

  Gunaydin или както вече знаем да се поздравяват местните за добро утро. Закуска.                 

  По Ваше желание: Златният дворец „Долмабахче“/ Добре дошли в АЗИЯ: Дворецът „БЕЙЛЯРБЕЙ – лятната резиденция на султаните и ПРИНЦОВИТЕ острови /Вечеря в рибен ресторант на Златния рог

  08:15ч. Отпътуване с автобуса за всички, които имат мероприятия през конкретния ден. За останалите – свободно време.

  Ок. 09:30ч. Следва посещение на султанският дворец „Долмабахче“ (Dolmabahce palace) - невероятно красив, пищен и помпозен, дворецът е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с която може да се опише „градината“( на турски „bahce“ е градина) наречена Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е изработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури – истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора. (около 2 часа)

  Уточнение: за тези, които нямат посещение на Дворецът „Долмабахче“, а имат следващо мероприятие - изчакваме заедно на брега на Босфора в градините на двореца с часовниковата кула в кафенето – пресен чай, ароматно кафе и богат избор от ястия и великолепни турски десерти.

  Следва: екскурзията „Добре дошли в Азия“. Посещение на двореца „Бейлербей“, построен по време на управлението на султан Абдул Азиз. Над пет хил. работници и четири години са били нужни за издигането на двореца край Босфора. Султанският дворец „Бейлербей“ е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. През годините изящният дворец е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски Необароков стил. Архитекти на сградата са братята Балян от арменски произход. Те успяват да придадат на зданието специфичния ориенталски стил.

  И така...Най-после се отправяме с ферибот към Принцовите острови! Само за 30-40мин. и сме там! Почти през цялото пътуване можем да се насладим на прекрасните пейзажи навсякъде около нас, а в далечината Истанбул – този безкраен мегаполис. Пристигаме на Бююкада. По пътя сме видели и другите Принцови острови (общо 9 на брой), повечето от които са частни – с луксозни къщи, вили, басейни и красоти...На Големият остров има много цветя и прекрасен климат, южен, топъл, с екзотичен привкус, красиви къщи, прекрасни дворове, зелени хълмове в далечината, розови храсти върху белоснежни веранди, от които се вижда морето, а часовникът на площадчето е целият окичен в лилави висящи цветя, файтони кръстосват централната част. На това място няма друго превозно средство освен велосипеди и файтони, които можете да наемете при желание (ок. 100 турски лири за 4 човека). Из целия остров има невероятно красиви големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили. Има прекрасни бели къщи, направени сякаш от дантела. Целият остров е жив и колоритен, с много ресторанти, хотели, къщи за чай и магазини. Има много големи, добре поддържани къщи, декоративни градини и борови горички, зони за плаж и пикник... Свободно време за разходка и най-вкусния сладолед - мараш. Толкова е тихо и спокойно, прохладно и слънчево, красиво и отпускащо, че ти се иска никога да не напускаш това магическо място...

  По Ваше желание: 20:00ч. – След като сме се освежили сме готови за нови предизвикателства и едно от тях е: Вечеря в рибен ресторант на Златния Рог със спираща дъха гледка под моста Галата...Магията продължава! Ще имаме възможност да се насладим на богатото меню, специално подбрано от нашите домакини и приготвено с много любов, а именно: няколко вида мезета, салата, калмари, прясна риба по избор (в Турция няма замразена риба!) - ципура, лаврак или според сезона, десерт, обикновено свежи и вкусни плодове и за настроение жива музика.

 • Ден 4Истанбул - Шумен - Търговище - Разград - Русе - Силистра

  Закуска в хотела. Освобождаване на стаите от цялата група. 09:00ч. отпътуване.

  Разходка по Босфора с гледка към KIZ KULESI или Кулата на девицата / БОНУС: посещение на Египетския пазар / БОНУС: Посещение на българската желязна църквата Св. Стефан / МЕГА Аутлет Венеция/ Лозенград

  08:00ч. Отпътуване с автобуса за всички, които имат мероприятия през конкретния ден. За останалите – свободно време.

  По Ваше желание: Круизът по Босфора - красота и романтика между два континента. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул! Преминаване под I-я междуконтинентален мост, свързващ Европа и Азия, покрай двореца „Долмабахче”, квартали като Бешикташ, Ортакьой, Арнавуткьой, Бебек и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, били някога дворци на султани и величия! Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек. Ще започнем нашата разходка от Европейския бряг и ще се върнем обратно по Азиатския, наслаждавайки се на пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, различни религии на едно място!

  Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите сараи в Истанбул и ще стигнем до един от най-романтичните и загaдъчни обекти на мегаполиса – „Къз Кулеси“! Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по палубите на кораба, да пийнете чашка турски чай или кафе, както и др. освежаващи напитки. Връщане на сушата. /ок. 2 часа/

  Следва: Посещение на удивителния пазар за подправките  построен през 1664, като част от Йени джамия (Нова джамия) известен на турски език, както като Mısır Çarşısı, така и като "египетски пазар".  Свободно време за покупки /ок.1 час/.

  Следва: Предстои ни дългоочакваната среща с една от светините за всички българи и един от най-красивите православни храмове в света – „Желязната“ църква, с позлатен купол, открита отново след цели 7г. ремонт и труд на над 40 строители и реставратори  – СВЕТИ СТЕФАН! Изглежда изумително с белите си мраморни дворове, с чешмата в тях и прекрасната орнаментика отвън и отвътре.

  Следва: Посещение на „МОЛ ФОРУМ шопинг до припадък с безброй намаления на световно известните и местни марки. Трансфер /задължителен – 5 евро/ (ок. 2 часа)

  *Уточнение: По желание във всички молове можете да закупите баклава, локум, турски сладки, ядки, перилни препарати и много др. на изгодни цени в Хипермаркет МИГРОС или подобни.

  Ок. 16:00ч. Отпътуване за България.     

07.07.2022
Цени от 285 лв
Няма места
21.07.2022
Цени от 335 лв
Няма места
04.08.2022
Цени от 285 лв
Няма места
11.08.2022
Цени от 285 лв
Няма места
03.09.2022
Цени от 285 лв
Специална цена
08.09.2022
Цени от 285 лв
Специална цена
22.09.2022
Цени от 335 лв
Специална цена
13.10.2022
Цени от 285 лв
Специална цена
17.11.2022
Цени от 285 лв
Специална цена
15.12.2022
Цени от 285 лв
Специална цена

Цената включва

 • Пътуване без нощни преходи с комфортни автобуси за международен пътнически превоз;
 • Настаняване в изпитани и проверени хотели с идеална локация, 3 нощувки, 3 закуски;
 • „Новото и старото“- преминаване през историческите и новите, модерни квартали на Истанбул;
 • Посещение на една от най-добрите кожени фабрики в мегаполиса - супер цени и качество;
 • Посещение на българската желязна църква Свети Стефан;
 • Пешеходна обиколка на старата част на Истанбул - площадът Султанахмет, Синята Джамия, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II с лицензиран гид на бълг. език;
 • Посещение на храма СВЕТА СОФИЯ;
 • Посещение на пазара на подправките "Mısır Çarşısı"
 • Лицензиран екскурзовод от България, турмениджъри на фирмата ТО и обслужване от местни професионални гидове;
 • Турски лакомства, много изненади и подаръци, речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;

 

Цената не включва

 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 69 г. с покритие 10 000 евро (с COVID-19 покритие) - доплащане по 1,00 лв / на ден при ЗК Лев Инс АД;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 г. до 85 г. с покритие 10 000 евро (с COVID-19 покритие) – доплащане по 2,00 лв / на ден при ЗК Лев Инс АД;
 • *Забележка: Туроператора си запазва правото при промяна в тарифата на ЗК Лев Инс АД да коригира цената на медицинската застраховка;
 • Туроператорът предлага сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ с COVID-19 покритие до 3 дни от резервиране и заплащане на тур. пакет срещу доплащане, като цената на застраховката варира от 1,5% - 2,7% от цената на пакетната услуга. За повече информация, моля попитайте при записване;
 • Всички допълнителни мероприятия по желание.

Те могат да се заявят и заплатят, както при записване и сключване на договор за организирано пътуване, така и по време на пътуване до влизане на територията на Р. Турция.  Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста;

 • Разходи от личен характер.

Екскурзии по желание за групи и БЕЗ ЗАВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ПРИ ЗАПИСВАНЕ НА МЯСТО:

- Аквариум Флория с 5D кино и МОЛ Флория - 300 турски лири; за деца до 11,99г –  265 турски лири  *Цената включва – входна такса и самостоятелно разглеждане на аквариума; *цена към юли 2022г.

Пеещите фонтани Watergarden - 20 ерво * Цената включва: транспорт, пълно екскурзоводско обслужване на български език;

- Перлите от византийската епоха: новооткритият дворец „Текфур“, Вселенската Православна патриаршия, църквата Св. Богородица Влахерна ,район Фенер и Балат - 20 евро, за деца /7- 12г./ – 15 евро, за деца до7г. – безплатно  *Цената включва - транспорт, пълно екскурзоводско обслужване на български език;

- „Сапфир” и SkyRIDE 4D“ - 25 евро; за деца /7- 12г./ – 20 евро , деца до 7г – 15 евро *Цената на екскурзията включва – траспорт до небостъргача и обратно, както и входни таски за панорамната площадка и виртуален полет над мегаполиса, пълно екскурзоводско обслужване;

- площад Таксим, булевард Истиклял и кулата Галата - - 15 ерво * Цената включва: транспорт, пълно екскурзоводско обслужване на български език;

- Ориенталска вечер на яхта по Босфора“ – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни и ориенталски танци, ритуалът на Дервишите, танци и много забава. Меню: ордьовър с няколко вида мезета, сезонна салата, предястие, основно ястие с гарнитура – прясна риба, пилешко месо или кюфтенца, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш, неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки!  - 40 евро; за деца /7- 12г./ – 35 евро за деца до 7 г. – на запитване; *Цената включва: двупосочен трансфер от/до хотела, горепосоченото меню, шоу програма + дискотека, обслужване от Турмениджърите на фирмата;

- Султанския дворец „Долмабахче”  - 35 евро; за деца /7- 12г./ – 30 евро деца под 7г. – 20 евро *Цената включва:  транспорт, входна такса /без харема/ и екскурзоводска беседа на български език;

- „Добре дошли в Азия“ - екскурзия с посещение на дворецът Бейлербей и Принцовите острови - 35 евро; за деца /7- 12г./ – 20 евро за деца до 7г. – 15 евро  *Цената на екскурзията включва - трансфер с автобус, входен билет за Двореца „Бейлербей“, район Аташехир, пълно екскурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български език;

- Вечеря в рибен ресторант на Златния рог - 28 евро; за деца до 12 г. специално детско меню – 21 евро (напитките се заплащат допълнително); *Цената включва – транспорт от/до ресторанта и вечеря;

- „Круиз по Босфора“ - 25 евро; за деца /7- 12г./ – 20 евро деца под 7г. – 15 евро *Цената включва:  траспорт до пристанището, наем на самостоятелен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, морска разходка по Европейския и Азиатския бряг на мегаполиса и екскурзоводска беседа на български език;

- Посещение MOL FORUM ISTANBUL, задължителен трансфер – 5 евро; *Цената включва – транспорт

- Наем на слушалки на ден – 20 т.л./ човек

*Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите, съобразяване с трафика в Истанбул или по независещи от организатора причини. **Цените подлежат на препотвърждение.

Условия за записване:

- Внасяне на депозит от 30 % при сключване на договор за туристически пакет, в срок от 48 часа. Резервацията се счита за потвърдена след заплащането на депозита и получаване на подписан договор за туристически пакет в пет дневен срок. Пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване. Начин на плащане: банков път.

- Минимален брой за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени – 40 туриста.

- Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване. В случай че липсва по-горе изложеното условие, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Резервация без финансов риск!

Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в срок от 14 дни при:

 • анулирана програма от туроператора;
 • затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;
 • при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му.

Важно:

 • Местата в автобуса са по реда на записване /сключване на договор/. Опция предни места: 2-ри и 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лв на човек.
 • Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна – 100.00 лв.
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт – 2 месеца от датата на пътуването
 • Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители. При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 ал. 1 от ЗТ за задължителна застраховка „Отговорност на Туроператор“ с полица № 00080001/13062110000543 / 07.05.2021 г. на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД, с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ № 67 А,, София, тел: 02 404 94 92  с валидност на действие от 01.06.2021 (00:00ч.) до 31.05.2022г. (24:00ч.) с лимит на отговорност 25 000 лева за всяко едно събитие и в агрегат за срока на застраховката.

 • При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България. В Истанбул е удобно да се закупи и местна валута от обменните бюра.
 • При посещение на джамиите в Турция е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони.
 • Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Сетра, Волво, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

МЕРКИ свързани с COVID -19:

При влизане в Република Турция и Република България - българските граждани са освободени от изискването за представяне на отрицателен резултат от PCR/антигенен тест и сертификат за ваксинация / преболедувал.

Бъдете здрави и пътувайте с нас!

Направи резервация
Цени от 285 лв
top offer Топ оферта
Предстояща дата
07.07.2022
Виж дати и цени
Вашето лице за контакт
contact person v2
Радост Николова
+359 886 50 77 33

Viber / Whatsapp

Още екскурзии в Турция