Приказки от Егея 2022

 • Варна
 • Бургас
 • Галиполи
 • Чанаккале
 • Бергама
 • Кушадасъ
 • Храмът на Дева Мария
 • Ефес
 • Гюре/Едремит
 • Асос/Бехрамкале
 • Новият музей Троя
 • Чорлу
 • България
 • trip bb icon HB - закуска и вечеря
 • trip calendar icon 6 дена
 • trip bus icon С автобус
 • trip people icon Организирано пътуване

„ПРИКАЗКИ от ЕГЕЯ“ - авторска бутикова програма за ценители

богат и различен маршрут:

Варна – Кабатепе/Галиполи – Чанаккале  - Бергама – Асклепион - Кушадасъ – ЕФЕС - храмът на Дева Мария - Артемида - Селчук - Щириндже - Гюре/Едремит –Асос/Бехрамкале – Новият музей ТРОЯ - Чорлу – Варна

21.06 – 26.06.2022

12.07 – 17.07.2022

01.09 – 06.09.2022

20.09 – 26.09.2022

04.10 – 09.10.2022

*само препоръчани и лично изпитани хотели* / закуски и вечери 

Подарете си незабравимо преживяване на сетивата със соления полъх от Егейско море, истории за богове и герои, за прочути воини и техните любими, дарени с божествена красота, за Троянския кон, за приказни замъци от бял памук и митични същества... Един спомен за цял живот, обгърнат в топло гостоприемство, вкус на прясно турско кафе и незабравимата гледка към морските владения на печалния цар Егей.

НОВО!! На границата между два континента и две морета, сред руините на величествен древен град, ще посетим и един от най-значимите съвременни археологически музеи в света, дом на 45-вековно историческо наследство – ТРОЯ!  Елате с нас и нека заедно да изживеем вълшебна приказка в една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история – това е ТУРЦИЯ!

Туристическа програма

 • Ден 1България - Кабатепе/Галиполи – Чанаккале: ок. 500км (вечеря)

  В 5:00ч. Ви очакваме заредени с добро настроение в гр. Варна – Катедрала, в гр. Бургас – 07:20 ч. (ОМВ до х-л Мираж). Кратък престой на Ромпетрол/Сл. Бряг и редовни почивки по път. Преминаваме ГКПП Малко Търново/Дерекой. Пристигане в гр. Кешан. Време за вкусен обяд, ароматно турско кафе с прекрасен десерт и разходка в един от моловете на града. /престой около 45мин./. Ок. 13:30 отпътуване за най-големият и величествен исторически обект в региона на Галиполският полуoстров “Mузеят за популяризиране на събитията на хълма Кабатепе”, смело пресъздаващ едни от най-запомнящите се военни действия в Галиполи, с помоща на восъчни фигури и уникална 4D-симулация. Мястото, където в началото на 20 век, хълмовете на п-в Галиполи стават арена на люти боеве. Турските войски, предвождани от прочутия Мустафа Кемал, поднасят в жертва над 500 000 войници, много от които на възраст до 15 години, но печелят битката и така поставят началото на победоностния поход на Ататюрк, който завършва с превръщането на Турция в страна без фесове и фереджета.  Днес, в чест на великата победа, почти целият полуостров, на който се намираме е национален парк, ежегодно събиращ за празника 15 милионa туристи. /престой ок. 1ч./

  Отпътуваме за Дарданелите или протокът, който свързва Мраморно и Егейско море. Ще се потопим в неговите води в най-тясната му част между Еджеабат и Чанаккале. Преходът с ферибота е около 30мин., на който ще опитаме горещ турски чай или кафе.

  Тържествено ни посреща Чанаккале – градът на бойната слава за турския народ. Белязан от дълга история, като през годините е бил под владението на древни гърци, римляни и византийци. Оживен, красив, съвременен град и в същото време съхранил отпечатъци от далечното си минало. Настаняване в избрания хотел за нашата група и вкусна вечеря. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 2Чанаккале – Бергама – Асклепион - Кушадасъ: ок. 430км (вечеря)

  Gunaydin или както вече знаем да се поздравяват местните за Добро утро! Закусваме и тръгваме за Бергама. Ще посетим руините, които са още едно от съкровищата на Древна Елада. Историческият Пергамон е разположен на висок хълм в северна посока от р. Бакърчай. Днес тази територия не е част от Гърция, а е в пределите на Турция. Съвсем близо от интересните руини на Пергамон се намира и град Бергама, който е един от най-известните градове на Античния свят, а Пергамон остава завинаги в историята като столицата на древногръцкото кралств. Древният град е разположен в района Мизия, като Егейско море е само на 26 км.

  Невероятният комплекс на Пергамон пази останките на светилището на Атина, Траян и Асклепий, руините на няколко кралски дворци на Елинските царе. В Пергамон може да се види и храма на Дионис, както и добре запазили се останки от римски бани, наричани терми. В Пергамон е още и светилището на Хера. В района на древногръцкия град има и един минерален извор, чиито води са прочути с целевните си свойства. В Пергамон днес можем да видим и мраморните храмове на Деметра. Друга историческа забележителност там представляват руините на огромния античен театър. Няма как да не споменем знаменитата Бергамска библиотека, която се счита за една от съперниците на Александрийската. Има твърдения, които гласят, че Марк Антоний е подарил на красивата Клеопатра, като сватбен подарък библиотеката на Пергамон. Тя съдържала около 200 000 книги и пергаментови свитъци. Над руините на библиотеката се намира храмът на император Траян. Забележителна част от комплекса е Асклепион, която се счита за първата болница в човешката история. Нейн основател е Асклепий. В тази част на импозантния древноегипетски град, Асклепий и неговите помощници са прилагали лечение със змийска отрова. Именно от този факт е произлязал и знакът на днешната фармация, съдържа виеща се змия. Но спираме с разказа до тук, останалото ще ви очарова на място... /престой ок. 1,5 ч., изкачване с лифт/

  По път време за обяд и почивка.

  Дойде и моментът, в който ще отпътуваме за Кушадасъ или „Перлата на Егейско море“. Кушадасъ е градът, откъдето преди няколко десетилетия започна туристическият  бум в Турция. Множеството хотели, клубове и ресторанти го превърнаха в особено оживено място. Пясъчни или чакълени плажове заобикалят островът на птиците, както още го наричат. Градът е известен с едно от най големите яхт-пристанища на Западна Анатолия. Разположен в центъра на едноименния залив, завършващ на север с полуостров, който го отделя от Измирския залив и почти достига до гръцкия остров Хиос. На юг тесен пролив го отделя от друг гръцки остров - Самос.

  Пристигаме в курорта и се настаняваме в хотела, запазен за нас. Свободно време за почивка и разходка на Егейската Ривиера. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3Кушадасъ - Ефес - Храма на Артемида - Дева Мария - Шириндже - Кушадасъ: ок.360км (закуска и вечеря)

  Закусваме.

  Едно от най-големите предимства на Кушадасъ е близостта на града до древни паметници на световната култура и история, като Ефес, къщата на Дева Мария, Храма на Артемида, Селчук и китното Шириндже.

  Отправяме се към най-добре запазеният античен ансамбъл от древността в Турция - Ефес! Този град векове наред не слиза от страниците на античната история. В Ефес се е запазила основната структура на древния град, което позволява да придобиете представа за устройството на античното селище. Достигналите до нас останки са от фасада на античната библиотека на Целзий, двете агори, баните, къщите на богати граждани до днес поразяват с изящество и завършени форми. Ефес е родно място на древногръцкия философ Хераклит. Но тук постоянно изникват нови и нови находища на древни цивилизации, като първото известно на науката гробище на гладиатори, в което има останки от 67 души, на възраст от 20 до 30 години. По останките са открити следи от зараснали рани. Много от войните са получавали добро и скъпо медицинско обслужване, което дава основание да се предположи, че в гробището са погребвали най-заслужилите бойци.

  Домът на Дева Мария - красив Византийски параклис, построен на хълм в периода 6 и 7в. Посещенията на Папа Павел VI и Папа Йоан Павел II всякаш потвърждават предположенията, че именно това е мястото, където е живяла  майката на Исус Христос след разпъването му на кръст. Близо до къщата има извори, за които се смята, че са лековити. Това е място за поклонение от много години, тъй като образът на Девата е почитан  както от християни, така и от мюсюлмани!.. След като станахме свидетели на мястото, където Дева Мария или Мериемана (Meryemana на турски език).

  Храма на Артемида – едно от седемте чудеса! Великолепният храм е изграден около 550 г. пр.н.е. в Ефес, на брега на Мала Азия (днес край град Селчук). В строежа му вземат участие най-добрите майстори от древния елинистичен свят. Статуята на богинята Артемида е изработена от злато и слонова кост. Днес на мястото на едно от древните седем чудеса на света стои само една колона, която да напомня за миналото му величие.

  Шириндже е основано от етнически гърци. По време на голямото им преселение от района на Айвалък и Смирна в периода 1919-1923 г. Шириндже обезлюдяло, но после там се заселили етнически турски гърци от района на Солун. Те го нарекли Чиркиндже, което означава грозничко. Дали му това име, за да отблъсква натрапници и да осигури спокойствие. Селцето обаче не останало задълго скрито. А щом разкрили прелестите му, хората започнали да го наричат Шириндже, което значи красиво, прекрасно. Днес селцето още съчетава турско-гръцката култура от онова време. Турското правителство е обявило селището за исторически и архитектурен резерват, всяка година се провежда фестивал на виното. Местните го приготвят от всякакви плодове – череши, вишни, боровинки, черници, къпини, малини, нар, кайсии, ягоди, касис, портокал, киви. Освен ароматното плодово вино, ще опитаме най-вкусното гьозлеме с айрян! /целодневна екскурзия по желание и с допълнително заплащане/

  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4Кушадасъ – Гюре/Едремит: ок.300км (закуска и вечеря)

  Закуска. Събрали незабравими спомени и емоции отпътуваме за курортното селище Гюре, известно от древни времена с лечебната минерална вода и най-чист въздух, след Канадския. Време е за релакс и турски хамам! Настаняваме се в СПА хотела, възможност за процеури и почивка. Използването на питейната вода регулира холестерола и балансира захарта в кръвта, предотвратява зъбен кариес при деца и юноши, бременни и липсата на флуор при лечението на възрастни. Чрез вдишване, обогатения с 27% чист кислород въздух в района на Гюре лекува астма, хроничен бронхит, фарингит, ларингит и синузит. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5Гюре/Едремит – Асос/Бехрамкале – Троя - Чорлу: ок.350км (закуска)

  Закуска и отпътуваме за древния град АСОС - Великолепният или Бехрамкале. Древните философи са знаели „защо“..

  Вероятно не е случаен факта, че точно в Ассос, разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море! Намира се на територията на модерна  Турция в провинция Айвалък, на 87 км  южно от Чанаккале и Дарданелите. Там Аристотел полага основите на първата школа по философия.

  Очарованието на гледката обаче продължава да е неземна и опияняваща. Безкрайно море, сред което ясно се откроява формата на остров Лесбос, бистра като сълза вода, опойващ аромат на олеандри и … най-прекрасните залези. Ако сте романтична душа, любител на неопорочената природа или просто модерен ловец на тишина – Ассос е вашето място.

  Историците предполагат, че мястото е било населено от хората още 7 век преди Христа.  И днес градчето ревностно пази автентичния си вид. В района отдавна е забранен строежа на нови сгради, ето защо хълмът е покрит единствено с многовековни каменни къщи с високи дувари от кирпич, а стръмните тесни сукаци са покрити с павета, като че положени още от времето на прочутия античен мъдрец Аристотел. Катеренето по древния, излъскан от вековете камъняк обаче си заслужава,  защото на върха се намира удивителен храм на Атина.

  Посещение на руините на Асос, Храма на Атина, пристанището в селището Бехрамкале, Античният театър. Акрополът на Асос (Бехрамкале) се извисява на 238 м. над морското равнище. Тук през VI в.пр.Хр. е построен храмът на Атина. В момента дорийският храм е пазител на полуостров Бига и на залива Едремит. Ще останем, за да видим руините за да се насладим на спиращата дъха гледка към залива Едремит. На терасовидния бряг към морето са запазени останки от агора, гимназиуми театър.  Акрополът е посторен през VI в. Пр. Хр.  И е обиколен от 3 метрови крепостни стени и гигантска антична порта, която и днес е в прекрасно състояние. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос, големите монументални камъни от основите на агората, римския некропол и редица още по-малки древни постройки. /престой около 2 ч/

  Стъпили веднъж по тези земи мигновено си пропомняме и продължаваме по стъпките на древните народи и град ТРОЯ! Градът на „Хубавата Елена“, Ахил, Хектор, Менелай, Агамемном и пр. На границата между два континента и две морета, сред руините на величествена древна Троя, вече отвори врати /края на 2018г./ един от най-значимите съвременни археологически музеи в света, дом на 45-вековно историческо наследство –  „Троя“.

  Възможност за обяд с вкусна местна кухня, насладете й се! /по желание и с доплащане/

  Музеят, който ще посетим е построен в близост до входа на Троянските руини, върху открита площ, а височината му е проектирана така, че да бъде идентична с височината на старинния град. Представени са около 2000 специални експоната, сред които скулптури, саркофази, надписи, олтари и метални съдове. В новия си дом ще влязат и златните артефакти, изнесени незаконно през 1873 г. от Истанбулския археологически музей, книгата на Омир „Илиада“ от двореца „Топкапъ“, 24 златни украшения от Музея на анадолските цивилизации в Анкара, статуята на Омир и др. Културното наследство на Троя оживява по вълнуващ начин в новия музей край турския град на брега на Мраморно море, който използвайки най-съвременните средства за визуална интерактивна комуникация представя на гостите си древните митове и легенди на Троянската цивилизация. А Чанаккале, наричан още малкият Истанбул, като своеобразен събирателен център на миналото и настоящето, обединяващ източната и западната култура се превръща в една от най- значимите дестинации на световното културно наследство. /престой ок. 2ч./

  Отпътуване за гр. Чорлу – меката на шопинга, настаняване в хотела. Очаква ни вкусна вечеря на шведска маса с богат избор от страхотни специалитети, подготвена специално за нас от майстор – готвача и неговия екип /по желание и с доплащане/. Музика и танци за приятен завършек на екскурзията.

 • Ден 6Чорлу - България: ок.360км (закуска)

  Закусваме /освобождаване на стаите/ в най-големият град в Тракийската част на Турция. Чорлу (oк. 263 000 жители) отдавна се слави със силната си шивашка и кожарска промишленост. В района се шие на ишлиме за много световноизвестни марки, което позволява цените да бъдат изключително атрактивни, и затова сме тук толкова често... Градът е важен промишлен център на Турция и известен с множеството си фабрики за производство на дънкови облекла, кожи, килими, спално бельо и мн. други..

  Ето и какво сме включили в нашата авторска програма специално за Вас: старт на шопинга с търговски център Аутлет „Авантаж“ /ок. 1,30 час/- над 40 фирмени бранда, като: ново!! OUTLET LC WIKIKI, US POLO, Mavi jeans, Colin's, Desa, Nike, Urban Play, Levi’s, Oxxo, FLO и много др.; Бонус: AZZO /ок. 45мин./- специализиран магазин на едноименната фабрика за кожени изделия само от естествена кожа - обувки, якета /мъжки, дамски/, чанти, аксесоари на фабрични цени и супер качество!; Следва най-голямата и заредена бивша Кипа, вече Мигрос в Тракия! Безброй възможности за шопинг в МОЛ Орион и Тренд Арена. В търговски център ОРИОН се намират представителни магазини на повечето фабрики в града – Mavi Jeans, U.S. Polo, Koton, Defacto, Nike, Adidas, LC Waikiki, Madame Coco, Pierre Cardin, ADL, Inci, Derimod, Desa, Herry, Penti, Boyner, English Home, а в по-новия Мол АРЕНА ТРЕНД - магазини от всякакъв тип и за всеки вкус, марки като Kemal Tanca, Hotic, Greyder, Ozdilek, White & Beige, Ipekyol, Katia & Bony, LTB и др. /престой ок. 2,30ч./

  Комплимент към Вас и при налично време: Посещение на фабрика за шоколад BestHill – качествен, вкусен и здравословен шоколад! Идеи за подаръци, стилно и красиво оформени за всякакви поводи. Последна спирка за шопинг в гр. Чорлу и региона: Tac / "ТАЧ" /ок. 1 час/ – представителен магазин на фабриката "ZORLU Holding" - спално бельо, хавлии, шалтета,  халати за баня, покривки, готови пердета, детски комплекти и мн. други на супер изгодни цени и страхотно качество!

  Отпътуване за България. По път спирка в Лозенград за покупка на баклава, локум, кадаиф, халва, ядки и много други сладки изкушения, както и за прочутите Лозенградски кюфтета!

  Вечерта пристигане във Варна/Бургас.

  КРАЙ!

   

  Описаната програма е ориентировъчна и може да претърпи промени по реда на изпълнение  на мероприятията или часовете. Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при  по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите и валутните курсове!

04.10.2022
Цени от 475 лв
Ранни резервации

Цената включва

 • Комфортно пътуване с турист. автобус за меджународен превоз без нощни преходи;
 • Настаняването е само в изпитани и лично проверени хотели със закуски и вечери по цялата програма с изключение на хотела в гр. Чорлу:
 • 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел MD Barbaros 4* или подобен в Чанаккале;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Dabaklar 4* - топ център или подобен в Кушадасъ;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Güre Saruhan Termal 4*или подобен в Гюре;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Hawthorn Suites by Wyndham 4* или подобен в Чорлу
 • Посещение на Музея „Кабатепе“ с богата информация (входна такса отделно);
 • Посещение на древния Пергамон с богата информация (входна такса и лифт отделно);
 • Посещение на Ассос/Бехрамкале с богата информация (входна такса отделно);
 • Посещение на Музея „Троя“ с богата информация (входна такса отделно);
 • Посещение на всички големи и най-нови шопинг центрове, представителни магазини на фабриките в гр. Чорлу;
 • Пълно екскурзоводско обслужване и богати беседи на български език от лицензиран от Министерството на туризма в Турция екскурзовод;
 • Водач - екскурзовод от фирмата организатор/лично обслужване от турмениджърите на фирмата ТО;
 • Комплименти: турски лакомства и сувенири, изненади, речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;

Цената не включва

 • Доплащане за единична стая - 160 лева;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 69 г. с покритие 10 000 евро (включваща covid-19) - доплащане по 1,00 лв / на ден при ЗК Лев Инс АД;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 г. до 85 г. с покритие 10 000 евро (включваща covid-19) – доплащане по 2,00 лв / на ден при ЗК Лев Инс АД;
 • *Забележка: Туроператора си запазва правото при промяна в тарифата на ЗК Лев Инс АД да коригира цената на медицинската застраховка.
 • Туроператорът предлага сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ с COVID-19 покритие до 3 дни от резервиране и заплащане на тур. пакет срещу доплащане, като цената на застраховката варира от 1,5% - 2,7% от цената на пакетната услуга. За повече информация, моля попитайте при записване;
 • Входните такси на посещаваните по програмата обекти – заплащат се задължително в турски лири;
 • Всички допълнителни мероприятия по желание; ** Важно: Препоръчително е само да се заявят от България, но могат да се заплатят най-късно до влизането на турска територия. Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста;
 • Разходи от личен характер

Цени на допълнителните екскурзии и входни такси по предварителната програма:

 

- Екскурзия „Егейските перли“  – 50 евро на човек *Целодневна екскурзия с автобусен транспорт, лицензиран екскурзовод, включени входни такси /при мин. 20 човека/ *Обяд в Шириндже – по желание

- Организирана вечеря в ресторанта на хотела в гр. Чорлу с четиристепенно меню на сет меню – мезета, разядки, салати, основни, десерти и безалкохолни напитки: 15 евро на човек *Алкохолни напитки – с доплащане

 

Входна такса и симулация в Музей Кабатепе – 15 т.л.

Входна такса за Бергама – 42 т.л. + 20 т.л. за лифт

Входна такса за Ассос – 10 т.л.

Входна такса Музей Троя – 35 т.л.

 

*Цените на допълнителните мероприятия и входните такси са валидни към 2020 г. и е възможна е промяна.

 

 

 • Внасяне на депозит от 30 % при сключване на договор за туристически пакет, в срок от 48 часа. Резервацията се счита за потвърдена след заплащането на депозита и получаване на подписан договор за туристически пакет в пет дневен срок. Пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване. Начин на плащане: банков път.
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени – 25 туриста.
 • Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване. В случай че липсва по-горе изложеното условие, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

 

Резервация без финансов риск!

Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в случай на :

 • Затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии
 • Наложена задължителна карантина или PCR тест при връщане в България
 • Задължителен тест при влизане в Турция
 • При положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член от семейството
 • При отказ в последния момент по други причини, освен гореизброените, клиентът заплаща само направените разходи до момента – например при закупени самолетни билети, платени хотели

 

Важно:

 • Местата в автобуса са по реда на записване /сключване на договор/. Опция предни места: 2-ри и 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек.
 • Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна – 185.00 лв.
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт – 2 месеца от датата на пътуването
 • Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители. При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 ал. 1 от ЗТ за задължителна застраховка „Отговорност на Туроператор“ с полица № 00080001/13062110000543 / 07.05.2021 г. на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД, с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ № 67 А,, София, тел: 02 404 94 92  с валидност на действие от 01.06.2021 (00:00ч.) до 31.05.2022г. (24:00ч.) с лимит на отговорност 25 000 лева за всяко едно събитие и в агрегат за срока на застраховката.

 

 

 • При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България.
 • При посещение на джамиите в Турция е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони.
 • Посещенията на подземните градове не се препоръчва за хора с дихателни, кардиологични проблеми и клаустрофобия. Тези клиенти, които не желаят да влизат, могат да изчакат групата отвън, където има кафенета, сувенирни магазини и пр. За посещението на подземните градове трябва да имате топъл пуловер или друга подобна дреха и удобни ниски обувки, които не се хлъзгат.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Сетра, Волво, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

 

По време на пътуванията „Ертурс“ ЕООД предприема всички необходими предпазни мерки за запазване здравето на своите клиенти и на персонала си, а именно:

 • Измерване на температурата на персонала и на всички туристи преди отпътуването;
 • Ежедневно измерване на температурата на персонала – водач и шофьори;
 • Персоналът на екскурзията работи задължително с маски и когато е разумно – с ръкавици, а на борда на автобусите носенето на маска е задължително за всички участници в пътуването;
 • Поддържане в наличност на дезинфектант и на маски и ръкавици;
 • Ежедневна дезинфекция на автобуса при автобусни програми;
 • Партньорите ни също спазват всички хигиенни изисквания за запазване здравето на туристите: хотелите дезинфектират основно всички стаи след чек-аут, както и общите помещения – по няколко пъти на ден;
 • Водачите на групи и местните екскурзоводи са специално инструктирани да избягват струпването на хора и да работят в условия на изискване за спазване на дистанция.

 

Бъдете здрави и пътувайте с нас!

Направи резервация
Цени от 475 лв
Ранни резервации Ранни резервации
Предстояща дата
04.10.2022
Виж дати и цени
Вашето лице за контакт
contact person v2
Радост Николова
+359 886 50 77 33

Viber / Whatsapp

Още екскурзии в Турция