Текирдаг - градът на Мраморно море

 • Варна
 • Бяла
 • Обзор
 • Св. Влас
 • Сл. бряг
 • Поморие
 • Бургас
 • Текирдаг
 • Чорлу
 • и обратно
 • trip calendar icon 1 нощувка
 • trip calendar icon 2 дена

Ексклузивна уикенд програма и през 2024 г.

Текирдаг - градът на Мраморно море

Чорлу – градът на шопинга и фабриките

 

Само с НАС:

МОЛ „ TEKIRAв гр. Текирдаг

Шоколадова фабрика - в гр. Чорлу

 

2 дни / 1 нощувка със закуска 

хотел Родосто 3* - в центъра на гр. Текирдаг

 

от Добрич, Варна, Бяла, Обзор, Св. Влас, Слънчев бряг, Поморие и Бургас

/при запитване и от други градове/

Туристическа програма

 • Ден 1Добрич* / Варна / Бяла / Обзор / Св. Влас / Слънчев бряг / Поморие / Бургас - ТАЧ - Текирдаг

  Очакваме Ви заредени с добро настроение за отпътуване рано сутринта от Добрич /Стоматология/, Варна /Катедрала/, Бургас /ОМВ на х-л Мираж. *часът и мястото на тръгване се уточняват два дни преди екскурзията и се изпращат на всички туристи. Редовни почивки по път. Преминаване на ГКПП Малко Търново или Лесово, според натовареността на движението. Отправяме се към Тракийската част на Турция.

  Посещение на Tac / "ТАЧ" /ок. 1 час/ – представителен магазин на фабриката "ZORLU Holding" - спално бельо, хавлии, шалтета,  халати за баня, покривки, готови пердета, детски комплекти и мн. други на супер изгодни цени и страхотно качество! По желание посещение на представителен магазин на фабриката Pilsan - https://www.pilsan.com.tr / ок. 1 час/ за детски играчки от бебета до юношеска възраст. Площа на магазина е 1800м2, а марката същестува на пазара от 1940 г.

  Пристигаме в гр. Текирдаг /на бълг. Текирдаа, на турски: Tekirdag/, разположен на брега на Мраморно море - град с история, който съществува още от преди Византийската епоха. По нейно време градът се е казвал Родосто, а част от пейзажа са и поредица от надгробните могили на тракийските владетели, за които ще ви разкажем по път.

  Посещение на МОЛ „ TEKIRA” / ок. 2 часа / - Търговският център е на 5 етажа, в него се помещават много известни марки: Altınbaş, Colins, Deichmann, Nike, Polaris, Tiffany,  Yves Rocher и мн.други, предлагащи големи намаления и разпродажби.

  Настаняване в хотела. Свободно време за разходки и  вечеря.

  Възможност за самостоятелно посещение на прекрасен парк с крайбрежна ивица за разходка, където ще видите къщата-музей на известният турски поет и писател Намък Кемал, къщата-музей на унгарския принц Ференц Ракосци, който прекарва част от живота си именно тук, джамията на Рюстем паша и бедестена към нея, паметникът на „Черешата“ и свързаният с него фестивал всяко лято, специалитетът на града “tekirdag koftesi“ – вкусни кьофтенца, “taze balik” - прясна рибка и най-добрата турска ракия „Tekirdag Raki”, както и винопроизводството в този район на Тракия, са само част нещата, които ще ни очароват и направят престоят приятен и незабравим!

  Настаняване в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

 • Ден 2Текирдаг - Чорлу - България

  07:30-09:30ч. Закуска. Отпътуване за гр. Чорлу. Старт на шопинга!

  Чорлу отдавна се слави със силната си шивашка и кожарска промишленост. В района се шие на ишлеме за много световноизвестни марки, което позволява цените да бъдат изключително атрактивни, и затова сме тук толкова често. Градът е важен промишлен център на Турция и известен с множеството си фабрики за производство на дънкови облекла, кожи, килими, спално бельо и мн. други..

  Ще посетим представителните магазини на най-добрите и качествени заводи около Чорлу!

  Ето и какво сме включили в нашата авторска програма специално за Вас:

  !!Специално: Фабрика за шоколад BestHill – качествен, вкусен и здравословен шоколад! Идеи за подаръци, стилно и красиво оформени за всякакви поводи.

  МОЛ Орион, Тренд Арена и МИГРОС. /ок. 2,30ч./ Мол ОРИОН, където се намират представителни магазини на повечето фабрики в града – Mavi Jeans, U.S. Polo, Koton, Defacto, Nike, Adidas, LC Waikiki, Madame Coco, Pierre Cardin, ADL, Inci, Derimod, Desa, Herry, Penti, Boyner, English Home и най-новият Мол АРЕНА ТРЕНД - магазини от всякакъв тип и за всеки вкус, марки като Kemal Tanca, Hotic, Greyder, Ozdilek, White & Beige, Ipekyol, Katia & Bony, LTB и др. Време за обяд, турско кафе с десерт и безброй покупки... По Ваше желание посещение и на хипермаркет "МИГРОС" - най-големият в Тракийската част на Турция!

  Търговски център Аутлет „Авантаж“ /ок. 1 час/- над 40 фирмени бранда, като: ново!! OUTLET LC WIKIKI, US POLO, Mavi jeans, Colin's, Desa, Nike, Urban Play, Levi’s, Oxxo, FLO и много др.;

  Colin’s /ок. 30мин./- представителен магазин на фабриката - богат избор от дамски, мъжки облекла за всеки вкус и много намаления;

  След като сме изхарчили и последните си турски лири отпътуваме към България. Пристигаме вечерта, на същите места от където е отпътувала групата.

09.03.2024
Цени от 185 лв
Ново
13.04.2024
Цени от 185 лв
Ново
18.05.2024
Цени от 185 лв
Ново
29.06.2024
Цени от 185 лв
Ново
20.07.2024
Цени от 185 лв
Ново
17.08.2024
Цени от 185 лв
Ново
07.09.2024
Цени от 185 лв
Ново
12.10.2024
Цени от 185 лв
Ново
16.11.2024
Цени от 185 лв
Ново
14.12.2024
Цени от 185 лв
Ново

Цената включва

- Комфортно пътуване с туристически лицензиран автобус „Мерцедес“, дневни преходи;

- 1 нощувка със закуска: хотел Хотел „РОДОСТО“ гр. Текирдаг;

- Посещение на всички големи и най-нови шопинг центрове в Текирдаг, Чорлу, както и представителните магазини на фабриките в района на Тракия;

- Турмениджър от фирмата-организатор, професионално екскурзоводско обслужване от България;

- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 64 г. с покритие 10 000 евро при ЗК „Лев Инс“ АД / ЗК Армеец;

- Комплименти - турски лакомства и сувенири, изненади, речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция

Цената не включва

 

 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 65 г. до 84 г. с покритие 10 000 евро – доплащане по 3,00 лв / на ден при ЗК Лев Инс АД / ЗК Армеец;
 • *Забележка: Туроператора си запазва правото при промяна в тарифата на ЗК Лев Инс АД / ЗК Армеец да коригира цената на медицинската застраховка.

Отпътувания при записани мин. 15 човека:

 • Отпътуване от Провадия - 15 лв. на човек за двете посоки
 • Отпътуване от Добрич - 20 лв. на човек за двете посоки
 • Отпътуване от Балчик - 20 лв. на човек за двете посоки
 • Отпътуване от Шумен - 40 лв. на човек за двете посоки
 • Отпътуване от Разград - 50 лв. на човек за двете посоки

*** Oтпътуванията от посочените градове се потвърждават минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Варна/Бургас. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването.

Условия за записване:

- Внасяне на депозит от 30 % при сключване на договор за туристически пакет, в срок от 48 часа. Резервацията се счита за потвърдена след заплащането на депозита и получаване на подписан договор за туристически пакет в пет дневен срок. Пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите.

- Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

- Начин на плащане: банков път.

- Минимален брой за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени – 35 туриста.

- Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване. В случай че липсва по-горе изложеното условие, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Важно:

 • Местата в автобуса са по реда на записване /сключване на договор/. Опция предни места: 2-ри и 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 20.00 лв на човек.
 • Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна – 80.00 лв.
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт / лична карта – 2 месеца от датата на пътуването
 • Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители. При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 ал. 1 от ЗТ за задължителна застраховка „Отговорност на Туроператор“ с полица № 13052310000363 / 03.05.2023 г. на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД, с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ № 67 А,, София, тел: 02 404 94 92  с валидност на действие от 01.06.2023 (00:00ч.) до 31.05.2024г. (24:00ч.) с лимит на отговорност 25 000 лева за всяко едно събитие и в агрегат за срока на застраховката.

Програмата се изработва по сезони и последователността на обектите зависи от периода на изпълнение;

 • При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България, както можете да използвате и банкова карта в местата с пост терминал. В някои търговски центрове има обменни бюра, от където е удобно да се закупи и местна валута от евро, долари и други. Български лева се предлагат ограничено.
 • При посещение на джамиите в Турция е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони.
 • Автобусите, които се използват са основно марка Мерцедес, снабдени с климатик, видео, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

 

Описаната програма е ориентировъчна и може да претърпи промени по реда на изпълнение на мероприятията или часовете.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при  по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите и валутните курсове!

 

Бъдете здрави и пътувайте с нас!

Направи резервация
Цени от 185 лв
Ново
Предстояща дата
09.03.2024
Виж дати и цени
Вашето лице за контакт
contact person v2
Радост Николова
+359 886 50 77 33

Viber / Whatsapp

Още екскурзии в Турция