ЕРТУРС ЕООД -гр. Варна
Туроператор / Туристическа агенция
Удостоверение за регистрация: РК-01-7308
phone_logo +359 886 50 77 33
email_logo office@rtours.bg
go to UP
Начало  » Защита на лични данни

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

Обща информация
От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на туристички услуги, Ертурс ЕООД отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата до толкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Информация относно Администратора на лични данни
Наименование: "Ертурс" ЕООД
ЕИК/БУЛСТАТ: 203139377
Седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул. Ген. Колев 87
Данни за кореспонденция: office@rtours.bg

E-mail: r.nikolova@rtours.bg
Телефон: 0886 507733
Номер на удостоверение за администратор на личните данни № 418946/12.12.2015

Информация относно компетентния надзорен орган
Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

"Ертурс" ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Във връзка с това, от 25 май 2018 г. ЕРТУРС ЕООД въвежда следните промени в Политиката за защита на личните данни:
ЕРТУРС ЕООД в качеството си на търговец гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставените лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица.

ЕРТУРС ЕООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за клиентите на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен ако:
- има изрично съгласие на клиента;
- информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са в правото си да изискват и събират такава информация и търговецът е длъжен да предостави информацията по силата на закона;
- информацията е необходима на трети лица за изпълнението на услуга според сключен договор между клиента и Ертурс – авиокомпании, транспортни компании, хотели или хотелски оператори, застрахователни компании и други оператори на услуги, които се изпълняват като част от туристически пакет или представляват отделна услуга за изпълнение.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява Ертурс?
Чл. 1. (1) Ертурс извършва следните операции с личните данни за следните цели:
Регистрация на потребител в уебсайта и изпълнение на договор за предоставяне на туристически услуги - автобусни и самолетни резервации, автобусни и самолетни билети, хотелско настаняване, организирани автобусни пътувания, организирани самолетни пътувания, индивидуални пътувания и резервации, групови посещения, ваучер за подарък, стойностни ваучери и др. – целта на тази операция е създаване на потребителска заявка, която да бъде свързана с използваната услуга и да управлявате съдържанието на услугата през страница на потребителската заявка. Заключение от оценката на въздействието: Въз основа на горепосочената оценка на въздействието, длъжностното лице за защита на личните данни, счита че операцията „Сключване на договор за туристическа услуга“ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR.
Сключване и изпълнение на търговска сделка с клиент или партньор – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране;

Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по изпращане на съобщения до клиентите, които се отнасят до известяване за предстоящо плащане, изтичащ срок на плащане, предстояща промяна в услугите, напомняща информация за предстоящи пътувания, съгласно договора за предоставяне на услугата.

Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават;
(2) Ертурс обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:
Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, телефон, мобилен телефон)

Цел, за която се събират данните: 1) Регистрация на потребителска заявка за създаване на договорни отношения по туристическа услуга; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения.
Основание за обработка на личните Ви данни – с приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на услуга, между Ертурс и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

Данни: Индивидуализиращи данни на представляващия и пътуващите (три имена на кирилица, три имена на латиница, единен граждански номер, адрес и телефон)
Цел, за която се събират данните: 1) Генериране на потребителска заявка за туристическа услуга; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения.
Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на услуга, между Ертурс и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
Допълнителни данни, предоставяни от Вас – Ако желаете да допълните данните към потребителската Ви заявка, можете да попълните в него данни за:
- Притежавана лична карта - номер, валидност до, издадена на.
- Притежаван паспорт - номер, валидност до, издаден на.
Цел, за която се събират данните: Допълване на информация за потребителите и създаване на документи свързани със закупена услуга.
Основания за обработка на данните: С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на услуга, между Ертурс и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
Други данни, които Ертурс обработва – При влизане в нашия уебсайт или във Вашия профил, Ертурс събира данни за използвания IP адрес.
Цел, за която се събират данните: Подобряване на сигурността на услугата и локализация на интерфейса, статистически и маркетингови проучвания.
Основания за обработка на данните: Обработването е необходимо за изпълнение на договор, по който субектът на данните е страна - чл. 6, ал. 1, б. (б) на GDPR.
До създаването на профил на потребителя, IP адресът се събира на основание осъществяване на легитимните интереси на администратора – чл. 6, ал. 1, б. (е) от GDPR;


Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице – Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер.
Цел, за която се събират данните: Издаване на фактура за извършване на плащания по сключен договор за предоставяне на услуги.
Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация на уебсайта, или при сключването на писмен договор, между Ертурс и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

(3) Ертурс не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:
разкриват расов или етнически произход;
разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(4) Ертурс ползва личните Ви данни за целите на техническо администриране на уебсайта, за управление на клиентите, за анкети за продуктите и за маркетинг, само в необходимия за целта обхват и в случаи на изрично доброволно предоставяне от страна на клиента.
(5) Предаването на лични данни на държавни институции и органи се извършва само в рамките на задължителните разпоредби на действащото законодателство. Нашите служители са обвързани със задължение за спазване на поверителност.
(6) Личните данни са събрани от Ертурс от лицата, за които се отнасят.
(7) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни
Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни
Чл. 2. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Ертурс за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете да оттеглите съгласието си минимум 3 дни след приключване / извършване на туристическа услуга, предмет на договорното отношение между Ертурс и потребителя.
(2) Искане за оттегляне на съгласие в свободен текст, може да се заяви на e-mail адрес: r.nikolova@rtours.bg

(3) Ертурс може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.
(4) Заличаването се извършва в период от 7 до 20 работни дни. След извършено заличаване, Вие ще получите e-mail потвърждение.
(5) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на потребителска заявка за туристическа/и услга/и ще бъде деактивирана.

Право на достъп
Чл. 3. (1) Вие имате право да изискате и получите от Ертурс потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.
(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.
(3) Ертурс Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.
(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Ертурс си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване
Чл. 4. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Ертурс.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)
Чл. 5.(1) Вие имате правото да поискате от Ертурс изтриване на свързаните с Вас лични данни, а Ертурс има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:
- личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
- Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
- Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
- личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
- личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Ертурс;
- личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.
(2) Ертурс не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:
- за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
- за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
- по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
- за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
- за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.
(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане на e-mail адрес: r.nikolova@rtours.bg, изпратен до Ертурс, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните преди Ертурс, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за достъп на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на Ертурс.
(4) Ертурс не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване
Чл. 6. Вие имате право да изискате от Eртурс да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:
- оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Ертурс да провери точността на личните данни;
- обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
- Ертурс не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
- Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Ертурс имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост
Чл. 7. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на Ертурс, директно през Вашата клиентска заявка или с искане по имейл.
(2) Вие можете да поискате от Ертурс директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация
Чл. 8. Вие можете да поискате от Ертурс да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Ертурс може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение
Чл. 9. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Ертурс, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.


Какво е БИСКВИТКА(Cookie)?
Бисквитки (Cookie): това е количество информация, която уеб сървърът изпраща на уеб браузъра, позволявайки на сървъра да събира обратна информация от браузъра. Вие можете да изберете да изтриете бисквитките генерирани от сайтовете чрез опциите на всеки браузър. В някой случаи, липсата на възможност съхранение на бисквитки, може да повлияе на взаимодействието с някой сайтове.
Повече информация за / cookie / можете да намерите на http://www.allaboutcookies.org/faqs/cookies.html

Нашите сървери не генерират Бисквитки (Cookies).
Комуникацията между клиентски браузер и нашия сайт се осъсществява на базата на /Сесия за връзка/ чрез която се поддържа връзката между клентския браузер и сайта. Тя изтича в момента когато затворите връзката към нашия сайт. Ние събираме за ваше удобство информация за офертите, които сте разглеждали по време на посещението в нашият сайт, събираме също информация за направените от вас търсения. Тази инфомация е валидна само в рамките на текущото ви посещение и не ви индефицира директно.
По време на разглеждане на нашия сайт, с помощта на трети стани като /Гугъл статистика/ ние се добиваме с информация колко клиента са посетили страницата ни, като статистиката е анонимна.
- Нямаме достъп до /бисквитки/ на трети страни. Организациите на трети страни, които поставят бисквитки, имат собствени строги правила за поверителност. Уеб указателите (Web beacons) са файлове, които позволяват на даден уеб сайт да събира информация за броя на потребителите, които са го посетили и да има достъп до техните ‘бисквитки’ (‘cookies’). Повече информация за уеб указателите можете да намерите на: http://www.allaboutcookies.org/faqs/beacons.html

Действия на rtours.bg, с цел защита личните данни на Клиента:
С цел за съхранение на минимално количество от лични данни за Клиента, ние сме възприели следната търговска политика:
- Всеки един КЛИЕНТ може да направи запитване към rtours.bg, без да се налага да има задължителна регистрация.
Всеки клиент има възможност да попълни само необходимата лична информация която ще му позволи да осъществи директен контакт с rtours.bg чрез формата за обслужване на поръчката или чрез формата за изпращане на запитване.
Преди да изпрати тази информация КЛИЕНТА има възможност изрично да се съгласи или откаже изложената в него информация да бъде използване за целите описани в настоящият документ.
- Запазването на поверителността и сигурността на личната информация на Клиента е с най-висок приоритет. Достъп до нея имат само на онези служители на rtours.bg, които трябва да влязат в контакт с нея, с цел обработка на вашато запитване или изпращане на маркетингово съобщение в случай, че сте дали изрично съгласие.
Клиентската информация ще остане поверителна, освен когато разкриването й се изисква по силата на закон или за технически цели.
- rtours.bg съхранява Вашата лична информация толкова дълго, колкото е необходимо да се гарантира професионалното ви обслужване. В общия случай , съхраняваме Вашите лични данни докато съществува Вашият профил в търговския сайт или докато Вие изрично не пожелаете данните да бъдат заличени. Предоставената и събирана от Вас информация няма да се продава или да се предоставя за ползване безвъзмездно на когото и да е било без личното Ви съгласие за това.
- Предоставяне на информация може да стане в случай на поискване от съответните държавни органи и институции, по ред и в случаи, определени в действащото българско законодателство. Ние полагаме максимално възможни усилия, за да защитим личната Ви информация, но въпреки това, при споделяне на информация в интернет следва да имате предвид, че предаването на информация по интернет никога не може да бъде напълно сигурно, както и че сигурността не може да бъде напълно гарантирана.

Полезна информация за КЛИЕНТА:
Има редица полезни Интернет информационни ресурси, които могат да са ви от полза, с цел да контролирате поверителността си онлайн, ето един полезен линк
- инициативата за мрежова реклама http://www.youronlinechoices.com/bg/. Горещо ви препоръчваме да се запознаете с функциите и настройките за поверителност на браузъра ви, който използвате.
За да научите повече как ние ползваме трета страна за събиране и използване на информация Търговските ни сайтове моля, посетете следните страници: http://www.google.bg/privacypolicy.html

 

 

silver_logo
meiers_logo
dertour_logo
tui_logo