ЕРТУРС ЕООД -гр. Варна
Туроператор / Туристическа агенция
Удостоверение за регистрация: РК-01-7308
phone_logo +359 886 50 77 33
email_logo office@rtours.bg
go to UP
Обратно към Екскурзии в чужбина

Екскурзия до Охридското езеро 04.06.2020/07.06.2020

Екскурзия до Охридското езеро НОВА ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА
Маршрут: Варна - Шумен - Търговище - В. Търново - Скопие - Охрид - Свети Наум – Охридското езеро - Струга и обратно
Дати: 04.06-07.06.2020
Статус на офертата Потвърдена
Брой дни Четири
Брой нощувки Две
Вид транспорт Автобус
Вид преход Нощни
Отпътуване от Варна  / София
Цени за Стандартни оферти
Цена от: 235.00 лв.
 

Македонски приказки
Варна - София - Скопие - Охрид - Свети Наум – Охридското езеро - Струга - София - Варна
3 дни / 2 нощувки
3* хотел със закуски
скоро и в 2020г
цена: 235лв

Отпътуване и  от Шумен, Търговище, Велико Търново
Тази програма представя най-забележителните природни и исторически места в Македония

 
Подробна програма
Ден Първи:

Очакваме Ви,  заредени с добро настроение в гр. Варна, ул. Антим I. Отпътуваме в 20:00 ч. по маршрут: София - Кюстендил – Гюешево - Крива Паланка - Скопие. Нощен преход.

 
Ден Втори:

София - Скопие - Охрид

Сутринта пристигаме в столицата Скопие! Ще имаме възможност да разгледаме новия център на града с многобройните паметници на проекта "Скопие 2014", паметника "Воин на кон" с фонтаните, музея на Майка Тереза, Каменния мост, стария квартал Вароша – скопската чаршия с многобройните занаятчийски дюкяни, магазини и сладкарници, църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев /входна такса – 2 евро /. Обиколка с местен екскурзовод включена в цената. Свободно време за разходка и самостоятелно разглеждане на центъра на града. /около 2ч.30/

Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинска туристическа перла на Република Македония. Настаняване. Свободно време за разходка и шопинг в центъра на града. По желание: вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 
Ден Трети:

Охрид – Билянини извори - манастир Свети Наум – Разходка с корабче – Македонска вечер с жива музика
Закуска. Ок.09:00ч. започваме туристическата обиколка на стария град Охрид с местен екскурзовод, включена в цената: площада и пристана на града, църквите "Св. Йоан Канео", "Св. Панталеймон” (Плаошник), където се намират мощите на Климент Охридски /входна такса – 2 евро/ , Самуилова крепост /входна такса – 1 евро/, църквата "Св. Богородица Перивлепта",  Античният театър, църквата "Св. София" /входна такса – 2 евро/ и свободно време за разходка, обяд, самостоятелно разглеждане на центъра на града.  /около 3ч./  
БОНУС: Следва една от най-големите забележителности до Охрид - Билянини извори. Според поверие, ако се обиколи три пъти езерцето, човек остава дълго време млад!
По желание - разходка с лодка по изворите на река Црн Дрим или Черни Дрим /срещу допълнително заплащане/. Свободно време.
Фотопауза при "Залива на коските" и посещение на възстановката на наколно селище - музей на водата, който набира все по-голяма популярност в района на Охрид. Посещение на Музея на Водата /входна такса – 2 евро / .
БОНУС: Отпътуване за манастира „Свети Наум“ /входна такса – 2 евро/. Манастирът е разположен на 30 км. от Охрид, почти на границата с Албания, на брега на Охридското езеро. Пътят минава по живописен маршрут – селата Св. Стефан, Пещани, Трапейца, Любанища и националния парк Галичица. Разглеждане на църквата "Св. Св. Архангел Михаил и Гавраил" и параклиса "Св. Петка" със светена вода. Освен с изключителните природни красоти, районът е известен и като "Меката на Охридския бисер".
Свободно време. Връщане в хотела.
По желание: Ок. 17:30ч. Разходка с корабче по Охридското езеро. Елате с нас, за да разберете „Защо езерото не замръзва?“ Това е най-старото езеро в Европа - на 3 млн. години и е толкова дълбоко (288 м), че е оцеляло и по време на ледниковата епоха. Някои от рибите в Охридското езеро не се срещат никъде по света, като летницата (охридската пъстърва). Месото на тази риба е червено през зимата и бяло през лятото и затова тя е била любим деликатес още от римско време.
Рядко ще намерите толкова бистри води и такава красива гледка. Охридското езеро е обградено отвсякъде от планини и от град Охрид се открива невероятна панорама към албанските брегове.  Навътре в езерото са закотвени много рибарски лодки и правят пейзажа по-жив и приятен.
Вечеря - македонска вечер с жива музика. Нощувка.

 
Ден Четвърти:

Охрид - Струга – Калище – Скопие - Варна
Закуска. Отпътуваме за Струга. Свободно време из Стружката чаршия. Разходка до къщата на Братя Миладинови и мястото, където река Църни Дрим изтича от езерото. /около 1ч.30мин/ Отпътуване за с. Калище на Охридското езеро. Разглеждане на скалната църква „Св. Богородица” от XIVвек и женския манастир. Отпътуване за България. Пристигане във Варна след полунощ.

 

Цената включва:


- Комфортно пътуване с луксозни туристически автобуси за международен превоз (климатик, видеосистема);
- 2 нощувки, 2 закуски в изпитан и проверен хотел 3* с добра локация;
- Туристическа програма в Охрид и манастира Свети Наум с местен екскурзовод;
- Посещение на Скопие, Струга и манастира Св. Богородица с местен екскурзовод;
- Медицинска застраховка ЗАД Армеец с покритие 5000 евро за лица до 68г.;
- Водач от агенцията;
- Пътни и гранични такси.

Цената не включва:


  1. Входни такси за обектите – общо около 44 лева;
  2. Вечеря в ресторанта на хотела – по меню, без включени напитки – 10 евро /първа вечер/;
  3. Вечеря в македонски ресторант с жива музика – 15 евро /втора вечер/;
  4. Разходка с корабче по Охридското езеро / 2 часа/ – 12 лева;
  5. Разходка с лодка по изворите на река Дрим – 8 лева;

Всички дати на офертата:


Други Екскурзии в чужбина 
silver_logo
meiers_logo
dertour_logo
tui_logo