ЕРТУРС ЕООД -гр. Варна
Туроператор / Туристическа агенция
Удостоверение за регистрация: РК-01-7308
phone_logo +359 886 50 77 33
email_logo office@rtours.bg
go to UP
Обратно към Екскурзии в чужбина

Екскурзия в непознатата Румъния.. 31.10.2019/03.11.2019

Екскурзия в непознатата Румъния.. Авторска програма
Маршрут: Варна - Шумен - Русе - Букурещ - Синая - Бран - Брашов - Сибиу - Алба Юлия - Хунедоара - Букурещ - България
Дати: 31.10-03.11.2019
Статус на офертата Текат записвания
Брой дни Четири
Брой нощувки Три
Вид транспорт Автобус
Вид преход Дневни
Отпътуване от Варна  / Добрич  / Шумен
Цени за Ранно записване
Цена от: 295.00 лв.

..непознатата РУМЪНИЯ
ТРАНСИЛВАНСКИ ПРИКАЗКИ
ПРОГРАМА „извън клишетата“
Истинският замък на Дракула -  Корвин и Алба Юлия -  „Бялата крепост“...
ДНЕВНИ ПРЕХОДИ
БОНУС: ПАНОРАМНА РАЗХОДКА в „МАЛКИЯ ПАРИЖ“ – БУКУРЕЩ
от Варна/ Русе/Шумен/Разград

20.09 – 23.09.2019
31.10 – 03.11.2019
4 дни – 3 нощувки със закуски
Специална цена: 295лв

 
Подробна програма
Ден Първи:

В 05:45ч. Ви очакваме заредени с добро настроение в гр. Варна на ул. „Антим" І до Археологическия музей. Тръгваме в 06:00ч. Кратка почивка в гр. Шумен. Пристигаме в гр. Русе около 09:00ч. и правим една от редовните спирки по пътя. Преминаваме Дунав мост и ГКПП Русе. Пристигане в Букурещ около обяд.

Този ден включва: Панорамна автобусна обиколка на Букурещ  + Двореца ПЕЛЕШ + Синая

Името Букур съответства на българското Радостин?.. Някои учени извеждат етимологията на името от румънската дума „bucurie“ – радост. И наистина румънците са усмихнати и приветливи хора!.. Когато ги помолите да ви упътят, когато ви подават покупката в магазин или отстъпят място в градския транспорт, те винаги любезно казват „Cu plăcere“ [Ку плачере] – С удоволствие...

Център на областта Мунтения, самостоятелна административна единица с ранг на „жудец“ (окръг). По времето на Чаушеско, Букурещ е строен с мисъл, разточителство и френски привкус. Букурещ е украсен с красиви фонтани, които освежават големите булеварди, паркове и градини, които са в изобилие. През последните години Букурещ се е превърнал в един истински модерен град.

Нашата разходка започва с една от най-полезните и интересн и обиколки на космополитен град, като Букурещ, а именно панорамният тур... Целта е да се запознаете с най-големите ценности на града, главни отправни булеварди и улици, забележителности и основни обекти. Много ценна информация дадена от нашия лицензиран гид по време на пътуването ни с автобуса...

Началото на автобусна обиколка започва от огромният площад на „Съединението“ – Унири, пресечен от т.нар. улица - „румънското Шанз-Елизе“ и продължава с площадът на победата със сградата на Министерския съвет; Природо-научният музей; Авенюто на авиаторите с едноименния паметник; Триумфалната арка - копие на арката в Париж; Полиграфическият комбинат или сградата на пресата; Дипломатическият квартал; Площадът на революцията; Дворецът на Социалистическата партия; Палатът на Парламента – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена при управлението на Николае Чаушеско..

След тези приятни моменти около 13:30ч. отпътуваме за Двореца „Пелеш“ – най-касивият дворец! Пелеш е бил резиденция на румънския кралски двор и приковава вниманието ни  с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани и голямо разнообразие на строителни материали. Смайваща е също и вътрешната му архитектурна украса.      

Построен е от румънския благородник Михай Кантакузино.

Отправяме се  към долината на река Прахова, която с право е спечелила името „Райската врата на Карпатите”. Тук се е сгушил курортния град Синая. Името на града е свързано с манастира построен тук през 17 век от румънски благородник, след завръщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. Градът е част от курортен комплекс, подходящо място за зимна ски ваканция или лятна почивка. След автобусната ни и пешеходна обиколка се настаняваме в хотела.

По желание: вечеря в ресторанта на хотела (срещу доплащане) или при възможност вечеря в ресторант с музикална програма,  жива музика, разнообразие от танци и добро настроение (срещу доплащане).

След много приятни емоции е време за нощувка.

 
Ден Втори:

Bună dimineața/буна диминяца или както вече знаем да се поздравяват местните за добро утро.

След закуска около 08:00ч. освобождаваме хотела. Следва приказка за крале, замъци и вампири..

Този ден включва: обиколка на Бран и замъкът на Дракула + фото пауза в замъкът Ръшнов + обиколка на Брашов + пешеходна обиколка на градовете + обяд + нощувка в Сибиу

 

Пристигаме  в трансилванския град Бран около 9:00ч.. Мястото, към което се отправят всички безспорно е замъка „Бран”,  известен най-вече като Замъка на Дракула. Ще имате време за самостоятелно разглеждане на замъка и свободно време.Тук се намират най-големите румънски тържища на сувенири от всякакъв вид и млечни продукти, които можем да опитаме и да закупим!..

Продължаваме обиколката си по пътя на царете в град Рашнов и неговият  замъкът Ръшнов (Rasnov Castle).Той е внушително средновековно укрепление, което доминира над околния район и едноименния румънски град от своя хълм. Средновековната крепост Ръшнов е издигната някъде през 13 век, по времето, когато тукашните територии са завладяни от татарите. В началото на 13 век замъкът Ръшнов се появява на хълма, като основната му цел е да зашитава местното население и това в околните села при евентуални нападения. В този най-ранен етап от историята си замъкът Ръшнов няма местен феодал или владетел. Въпреки това солидното укрепление устоява на множество опити за превземане.

Пристигането ни в Трансилванския град Брашов е около 12:00ч

Брашов е разположен в сърцето на чудесен румънски край. Живописното му месторазположение и благоприятния му климат го правят още по-привлекателен. В туристическата ни програма са включени: бившето Кметство в стил барок с високата кула, Черната църква, строена в късно готически стил. Фасадата й е украсена с разнообразни фигури, а по време на обиколката ни ще научим интересни факти за нейния строеж, интериорни елементи и легенди.. В свободното време може да се посети. Ще видим и църквата “Св. Бартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града, най-тясната улица в Европа – Сфори и др. Панорамната ни автобусна обиколка е с продължителност от около 30мин., пешеходната също...Екскурзията ни в този живописен средновековен град включва и свободно време с възможост за обяд(около 2 часа). С лифт можете да се изкачите по планината Тампа и да видите от птичи поглед магнетичния Брашов. Или около площада със сградата на старото кметство има многобройни кафенета, ресторантчета и магазини, където можете да се разходите из техните улички и да усетите атмосферата на това романтично градче.

Около 15:30ч. отпътуваме от Брашов и се отправяме към последната ни дестинация за деня, а именно Сибиу. Пристигаме в града за вечеря. Настаняване.

Градът е разделен на две, тъй като през него минава река Цибин. Сибиу е един от най - важните културни и религиозни центрове в Румъния, също е и основна транспортна точка. Старият град на Сибиу е разположен на хълм, на 200м от брега на река Цибин, и е вписан в списъка на ЮНЕСКО през 2004г. Той е разделен на две части – горна и долна част. Долната част на града е модернизирана и индустриализирана. Единствената запазена забележителност там е най – старата църква в града, датираща от 1292г. В Горната част са съсредоточени повечето интересни забележителности като двореца Брукентал – важен бароков паметник, построен през периода 1777 – 1787г. , синята къща (барокова сграда от XVIII век), йезуитската църква, крепостните стени (построени от глина и много запазени) и др. Музеите в града са организирани на две места - националния музей Брукентал и националния музеен комплекс Астра. В Сибиу се организират и множество фестивали – престижния фестивал на театъра (края на май), летния фестивал Артмания, рокфестивала Трансилвания, джаз фестивал, фестивала „Карл Филч“ за млади класически пианисти, „Астра филм“ - фестивал за документални филми и др.

 
Ден Трети:

Отново Bună dimineața/буна диминяца! Ден за приключения в Трансилвания...

По желание: След закуска отпътуване по маршрут Алба Юлия, Хунедоара.

Aлба Юлия (Бълград) – от времето на хан Крум 805 г. наричан още „Бялата крепост“ Забележителностите, които ще посетим са: Старата крепост над града; Княжеският дворец; Православната църква на коронясването; Музей на Обединението; Библиотеката.

Екскурзията ни продължава към Замъкът на Хунедоара / Замъкът на Корвините/- счита се за най-ценния обект на готическото архитектурно наследство. Най-известния обитател е унгарския крал Ян Хуниади. Едно от местата, което е обитавал Влад Цепеш Дракула /редица уреди за мъчения/. По късни векове собственост на Хабсбургите.

След приказната ни разходка се връщаме в Сибиу. Пешеходна разходка в центъра на града – Големия, Малкия площади, Кулата на съвета, Моста на лъжците, Площад Хует – немското училище, музеят „Брукентал”, Евангелистката църква. Свободно време за разходка. По желание вечеря. Нощувка.

 
Ден Четвърти:

След закуска около 08:00ч. освобождаваме хотела.

Този ден включва: Отпътуване за България + шопинг в Букурещ

След закуска  потегляме към Букурещ. Тъй като сме разгледали част от града още първият ден, по път към дома ще удовлетворим и нашите желания за шопинг в Румънската столица. Уикенда е време за пазаруване. Съботите и неделите все по-често минават под знака на разпродажбите и винтидж събитията. Само малко повечко леи са ни нужни и готово.. Затова смело се отправяме към нашите две планирани места в най-голямата търговска зона в града!.. Пристигаме там около 14ч. и посещаваме МОЛ Баняса (Mall Baneasa) и/или ИКЕА, които се намират непосредствено едно до друго и са последната спирка на румънска територия в нашата програма. Свободно време за обяд и покупки около 3 часа..

С много настроение и положителен заряд отпътуваме към България около 17:00ч. Пристигаме вечерта по маршрут Букурещ – Русе – Варна. Край на програмата!

Оферта, на която не може да откажете!

 

Цената включва:


 • Комфортно пътуване без нощни преходи с турист. автобус (климатик, видеосистема);
 • Безплатно ще ви бъдат поднесени подаръци и изненади;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Синая
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Сибиу
 • КОМПЛИМЕНТ КЪМ КЛИЕНТА: Панорамна обиколка на Букурещ с професионален гид - БЕЗПЛАТНО * 
 • Посещение на “Замъка на Дракула” в Бран с екскурзоводска беседа, входна такса - отделно;
 • Туристическа обиколка на Брашов с екскурзоводска беседа;
 • Посещение на двореца “Пелеш” в Синая с екскурзоводска беседа, входна такса - отделно;
 • Посещение на манастира Синая с екскурзоводска беседа входна такса - отделно;
 • Такси преминаване Дунав мост;
 • Пътни такси в Румъния;
 • Водач от фирмата организатор;
 • Професионален лицензиран екскурзовод на български език;
 • Медицинска застраховка за лица до 65г. при ЗAД „Армеец“ АД;

Цената не включва:


Всички допълнителни мероприятия и входни такси по желание:

 • Замъка „Бран“ – 35 леи/ възрастен;20 леи/ дете (входна такса)
 • Черната църква в Брашов- 8 леи/ възрастен: 3 леи/ студенти (входна такса)
 • Замъка Пелеш стандартен тур /50 минути/- 20 леи/ възрастен; 5 леи/ деца (входна такса)
 • Синайски манастир - 5 леи/ възрастен; 2 леи/деца, студенти (входна такса)
 • Вечеря в трансилвански ресторант в Синая със специална програма, много музика и танци – 20 евро/ възрастен; или
 • Вечеря в ресторанта на хотела в Синая с музикална програма  – 15 евро/ възрастен/дете; или
 • Вечеря в ресторанта на хотела в Синая (сет меню) – 13 евро/ възрастен/дете;
 • Вечеря в ресторанта на хотела в Сибиу – 15 евро / възрастен/дете;
 • Посещение на Замъкът Корвин в Хунедоара, Кулата на съвета и Алба Юлия с професионален гид при мин. 25 човека - 15 евро , отделно -  входни такси: Корвин – 25 леи за възрастен; Алба Юлия – 15 леи за възрастен)
 • Посещение на МОЛ Баняса и/или Икея в Букурещ
 • Курортна такса – 5 евро;
 • Разходи от личен характер

**Възможно е разместване в графика на провеждане на мероприятията с цел спазване работното време на обектите, съобразяване с трафика в градовете или по независещи от организатора причини

Всички дати на офертата:


Други Екскурзии в чужбина 
silver_logo
meiers_logo
dertour_logo
tui_logo