ЕРТУРС ЕООД -гр. Варна
Туроператор / Туристическа агенция
Удостоверение за регистрация: РК-01-7308
phone_logo +359 886 50 77 33
email_logo office@rtours.bg
go to UP
Обратно към Екскурзии в чужбина

ЕКСКУРЗИЯ в ИСТАНБУЛ 20.12.2019/22.12.2019

ЕКСКУРЗИЯ в ИСТАНБУЛ Предколеден МЕГА Шопинг в Истанбул
Маршрут: Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна
Дати: 20.12-22.12.2019
Статус на офертата Текат записвания
Брой дни Три
Вид транспорт Автобус
Вид преход Дневни
Отпътуване от Варна  / Добрич  / Бургас
Цени за Стандартни оферти
Цена от: 230.00 лв.

ИСТАНБУЛПриказка без Край“
**Предколеден МЕГА шопинг**

ДНЕВНИ ПРЕХОДИ
от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев Бряг, Св. влас и Бургас
по маршрут: Варна /други градове/ – Истанбул – Варна/други градове

БУТИКОВА АВТОРСКА ПРОГРАМА
ПОДАРЪК: „Истинският Хиподрум“ + ОБИКОЛКА на ИСТОРИЧЕСКИЯ ЦЕНТЪР
ПОДАРЪК: ПОСЕЩЕНИЕ на СВ. СТЕФАН
ПОДАРЪК: MALL OUTLET STAR CITY* - раят на Аутлетите и намаленията

20.12 – 22.12.2019
3 дни – 2 нощувки със закуски

ИЗПИТАН И ПРОВЕРЕН – ГРАНД МАКЕЛ ТОПКАПЪ 5*
с ИДЕАЛНА ЛОКАЦИЯ и СПА ЦЕНТЪР
5* хотел на цената на 3*
230 лв на човек

Изживейте своята приказка с нас в градът на царете и царят на градовете!!!
Непокорен, разнолик, град, в който се влюбваш от пръв поглед, но започваш да обичаш едва след като го опознаеш...Магия за цял живот... Това е ИСТАНБУЛ!

 

 
Подробна програма
Ден Първи:

В 05:30ч. Отпътуване от гр. Варна/. Редовни почивки по път. Пристигаме около обяд в Истанбул.
По Ваше желание: Новият „Истанбул Аквариум – Флория“/ Кожен магазин/ Вечеря в рибен р-нт на Златния рог
По път ще посетим и най-големият „Истанбул Аквариум” https://istanbulakvaryum.com/en с МОЛ Флория. Новоткрития аквариум "Флория" е по-голям  по размери от "Тюркуазоо".  Тук ще прекосим морета и океани от зала в зала, ще се запознаем с изключително богатото разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, от най-големите до най-малките, ще минем през Антарктида, за да докоснем ледената кула и ще стигнем чак до Тропическата гора, където ни очакват нейните чудатости и малко дъжд...
Останалите няма да скучаят, в Истанбул това е невъзможно! Амфитеатрално разположените тераси на ресторантите и заведенията от различен тип са най-подходящото място да поседнете за обяд или да отпиете от турското кафе с локумче, чай, домашно приготвената лимонада, а „черешката на тортата“ е един от най-прочутите десерти в турската кухня – „Казандиби“, за който няма да споделя от сега тайната съставка...Разбира се, шопингът няма нужда от представяне... Свободно време. /ок. 2 часа/
Следва: посещение на квартал „Зейтинбурну“ – за ценителите на кожата! Тук можете да се сдобиете с наистина стилни и висококачествени изделия на супер атрактивни цени и с намаление. Свят изпълнен с разнообразие от модели на палта, якета, чанти, портфейли и др. само от естествена кожа.
Настаняваме се в хотела около 17:30ч.
Ок. 20:30ч. Вечеря в рибен ресторант на Златния Рог със спираща дъха гледка под моста Галата...Магията продължава! Ще имаме възможност да се насладим на богатото меню, специално подбрано от нашите домакини и приготвено с много любов, а именно: няколко вида мезета, салата, калмари, прясна риба по избор (в Турция няма замразена риба!) - ципура, лаврак или според сезона, десерт, обикновено свежи и вкусни плодове и за настроение жива музика. /около 2 ч.30мин./. * В ресторанта се предлагат всякакъв вид ястия. Връщане до хотела и нощувка.

     

 
Ден Втори:

Gunaydin" или както вече знаем да се поздравяват местните за добро утро. Закуска.                                       
По Ваше желание: Разходка по Босфора и KIZ KULESI „Кулата на девицата“/ Златният дворец „Долмабахче“ / БОНУСИ: Султанахмет – пешеходна обиколка и Истинския „ХИПОДРУМ / Храмът „Света София“ / Йеребатан или ПОТЪНАЛИЯ ДВОРЕЦ /Капалъ Чарши и ЕГИПЕТСКИЯ пазар/ Ориенталска вечер на яхта по Босфора с музикална шоу програма
Ок. 08:30ч. Морска разходка по Босфора – най-красивата магистрала на Истанбул + Посещение на най-романтичния символ от сериалите – Къз Кулеси (Момината кула или Кулата на девицата)!
Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите сараи в Истанбул и ще стигнем до един от най-романтичните и загaдъчни обекти на мегаполиса – „Къз Кулеси“! Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай, кафе и снимки с един от най-емблематичните символи на Турция!
Ще се вдъхновим от красотата и романтиката между два континента! Ще минем под I-я междуконтинентален мост, свързващ Европа и Азия, покрай двореца „Долмабахче”, квартали като Бешикташ, Ортакьой, Арнавуткьой, Бебек и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, били някога дворци на султани и величия! Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек.. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул! Ще започнем нашата разходка от Европейския бряг и ще се върнем обратно по Азиатския, наслаждавайки се на пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, различни религии на едно място! Връщане на сушата.
Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.
Ок. 11:00ч. Следва посещение на султанският дворец „Долмабахче“ (Dolmabahce palace) - невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, пищност, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с която може да се опише „градината“( на турски „bahce“ е градина) наречена Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е избработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури – истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора. (продължителност около 1ч.30)
Има едно място което привлича повечето туристи и това е заливът „Златен рог“ или на турски HALIC/Халич.. С чистата си синя вода и красивите пейзажи по брега, той се превръща в един от най-привлекателните проливи в света. Над пролива са изградени два невероятни моста. Преминаването ни през един от тях е едно наистина вълнуващо изживяване! Златния рог е едно много красиво, естествено пристанище, а когато гледате към него слънцето направо се топи във водата.  В действителност това е и причината, поради която се нарича Златен рог. Когато слънчевите лъчи докоснат водата, тя се превръща в злато... Златният рог е залив на границата между Босфора и Мраморно море. В него се вливат две реки - Алибей и Киатхане. Устието на всяка една от тях е едно прекрасно място за отдих и развлечение. Ще се полюбуваме на тълпата, рибарите и гледката над Златния рог.
Следва: ПОДАРЪК! пешеходна обиколка на Стария Истанбул - сърцето на история, култура и цивилизации, свидетел на императори и султани! /включена в цената/ Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск – или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона – символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера... (ок. 30мин).
Ок. 13:00ч. Очаква ни църквата „Света София” - най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още „Църквата на Божествената премъдрост,“ тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес и в музей.
Ок. 14:30ч. Следва посещение на водохранилището Йеребетан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е "Потъналият палат". Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключителнос свеж и чист. В "Йеребатан сарнъджъ" има и кладенец на желанията, в който според поверието ако хвърлиш монета и си пожалаеш нещо, то непременно ще се сбъдне.
При възможност: Свободно време за разходка в истинската част на Ориента Капълъ Чаршъ и Египетският пазар!
На Капълъ Чаршъ имаш усещането, че се движиш в пъстър вълшебен свят. В един момент всичко се слива в едно – цветовете на шаловете, шарките на килимите, блясъкът на екзотичните лампи от малки парчета стъкло, миризмата на чайове и подправки, подрънкването на стъклените и керамичните предмети за продажба. Заради покритото пространство във въздуха навсякъде се носи специфичен сладък аромат, който когато влезеш отвън те обръща, без да усетиш те замайва и после спираш да го усещаш, но е там – канела, кардамон, черен чай, жасмин, розова вода, портокалови цветчета, индийско орехче… Приятна разходка! По желание: Пазара на подправките – “Misir Carsasi” или Египетския пазар. /неорганизирани посещения/
Ок. 17:00ч. отпътуване с организиран транспорт към хотела.
Ок. 19:15ч. Вечерта продължава с „Ориенталска вечер на яхта по Босфора“ – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекчийки, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Меню: салата – ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие – прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш. На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки!

 
Ден Трети:

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Християнският храм СВЕТИ СТЕФАН / МОЛ STAR CITY OUTLET/България
ПОДАРЪК! 09:00ч. се качваме в автобуса и сега предстои дългоочакваната ни среща с един от най-красивите православни храмове в света – „желязната“ църква, с позлатен купол, открита отново след цели 6г. ремонт и труд на над 40 строители и реставратори  – СВЕТИ СТЕФАН!
Ок. 10:00ч. Организирано посещение на Mall STARCITY OUTLEThttps://www.starcity.com.tr/ Разнообразие от качествени маркови магазини аутлети – турски и международни, колекции с най-новите модни тенденции, безброй намаления и забавления. Ок.14:00ч. Отпътуваме с много емоции и покупки за границата.

"Има градове по-хубави, но няма така вълшебен – чудо за очите." – Иван Вазов

 

Цената включва:


Пакетната цена е в лева на човек и включва:

  • Комфортно пътуване без нощни преходи с луксозни автобуси/микробуси (климатик, видеосистема) от/до  България и на територията на Истанбул по време на екскурзията;
  • Настаняване в х-л Grand Makel 5* http://www.grandmakelhotel.com/ в район Топкапъ (Cevizlibag) или подобен, 2 нощувки и закуски;
  • Пешеходна обиколка на старата част на Истанбул - площадът Султанахмет, Синята Джамия, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II с лицензиран гид на бълг. език;
  • Посещение на „желязната“ църква СВЕТИ СТЕФАН;
  • Безплатно посещение на МОЛ “FLORYA” и на МОЛ „STAR CITY - OUTLET”;
  • Лицензиран екскурзовод от/до България;
  • Турмениджъри/собственици на фирмата организатор по време на престоя и местен лицензиран екскурзовод;
  • Турски лакомства, изненади и подаръци, речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;
  • Медицинска застраховка за лица до 65г. при ЗAД „Армеец“;

Цената не включва:


Пакетната цена не включва:
Всички допълнителни мероприятия по желание
** Важно: Препоръчително е те да се заявят само в България, но могат да се заплатят най-късно до влизането на турска територия. Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.
Медицинска застраховка за лица над 65 год. до 70 год.  – доплащане 8.00 лв при ЗAД „АРМЕЕЦ“
Разходи от личен характер

Всички дати на офертата:


Други Екскурзии в чужбина 
silver_logo
meiers_logo
dertour_logo
tui_logo